КАК ТЪЙ забогатяха варненските кметове


КАК ТЪЙ забогатяха варненските кметове

Пускаме постинг на общинския съветник от Варна Януарий Вичев.

Човекът коментира, че много бързо са станали заможни кметовете в областта, пък те 90 % са от ГЕРБ. Не че останалите, особено от ДПС са цвете:

Георги Андреев от БСП: Кметове във Варненско започнаха със сергия, а натрупаха огромно богатство

публикувано на 20.01.18
Автор: Валери Великов
Снимка: РодинаБг.ком /Това са кандидат-кметовете на ГЕРБ без Иван Портних, кмета на Варна/

"83 процента от хората смятат, че в Българи...

Прочети цялата статия


Започна кампанията за плащане на местни данъци и такси във Варна


Започна кампанията за плащане на местни данъци и такси във Варна

16.01.2018

Данъкът върху недвижимите имоти, такса битови отпадъци, данъкът върху моторните превозни средства и патентният данък за 2018 г вече могат да бъдат платени.

В община Варна няма промяна в размера на налозите от миналата година. Плащането на данъка върху недвижимите имоти, такса битови отпадъци и данъка върху превозните средства, е на две равни вноски: първата - до 30.06.2018 г, а втората - до 31.10.2018 г. До 30-ти април предплатилите за цялата година ползват 5 % отстъпка. Патен...

Прочети цялата статия


РУСКАТА Нова година във Варна


РУСКАТА Нова година във Варна - РУСКАТА Нова година във Варна

Балет с ховърборд и "снежна" вихрушка омагьосаха гостите на "Рождественские встречи"

И тази зима почитателите на руската култура и традиции се събраха край фонтана на Пазара на Мол Варна ЕАД, за да отпразнуват заедно Нова година по стар стил.

Традиционното тържество "Рождественские встречи" потопи зрителите в приказна атмосфера: сред герои от най-популярната коледна постановка - "Лешникотрошачката", изящни балерини, красавици от руските народни прик...

Прочети цялата статия


Волен Сидеров в НС: Патриоти във властта е новата тенденция в Европа


Волен Сидеров в НС: Патриоти във властта е новата тенденция в Европа

Председателството ще завърши с твърдото убеждение на нашите европейски партньори, че в България патриотичните формации са надежден и стабилен политически партньор.

Това завинаги ще преиначи представата за подобни политически формации, които досега бяха с клеймо антисистемни или нежелани. Този процес върви в цяла Европа. Вече Европа няма да е същата. И най-важното е, че България е в крачка с тези тенденции. Тя не изостава, както е било много пъти в други отношения. България е в крачка с тенде...

Прочети цялата статия


ПУТИН премести "Сибир" в САЩ


ПУТИН премести "Сибир" в САЩ - ПУТИН премести "Сибир" в САЩ

СПОРЕД западните медии Русия воюва с ново, климатическо оръжие с НАТО, особено с Америка и нейното население.

Дори сериозни американски и канадски медии НЕ НА ШЕГА пишат, че сибирският студ, обхванал Северна Америка, дори и някои от средните и топли американски щати и умъртвил десетки янки, са новото въоръжение на Русия. Имаше един американски, респективно натовски генерал, който си казал "Руснаците идат" и се самоубил, като се хвърлил от доста висок етаж.

Ех, де да мошеже да се ...

Прочети цялата статия


КРЪСТЪТ на Йордановден във Варна и Девня


КРЪСТЪТ на Йордановден във Варна и Девня - КРЪСТЪТ на Йордановден във Варна и Девня

15 смелчаци спасяваха кръста на Йордановден в Девня /Долната снимка/
януари 06, 2018

Пролетно време, чудесно настроение, традиционен фолклор и вкусна почерпка съпътстваха ритуала по хвърлянето на кръста на Йордановден в Девня.

Домакин на събитието бе комплекс "Вълшебен извор", от където във водите на река Девня тази година скочиха 15 смелчаци, сред които трима именици. Най-младият желаещ да спаси Разпятието бе 13-годишният Пламен Петров, а най-възрастният – 40-годишният Живко ...

Прочети цялата статия


ДЕМОКРАЦИЯТА направи българина злобен и алчен


ДЕМОКРАЦИЯТА направи българина злобен и алчен

ОЩЕ ПО-ЛОШО е, че той престана да бъде градивен, да търси върхови технологии и започна да се задоволява със среднячество и дори с посредствеността в живота и в професията.

Спомням си колко спокойни, весели, изпълнени с радост и надежда бяхме преди демокрацията ако не всички, то почти всички българи. Когато показват филмите от онова "лошо" време, виждам действително как живеехме – в любов и разбирателство, в доброта и приятелство.

Вярно е, че стандартът ни беше по-нисък от този в...

Прочети цялата статия


113+ причини да бием шута на Еврогейския


113+ причини да бием шута на Еврогейския

ИДЕЯТА за тази статия възникна двукратно.

Първо, когато в новините на БНТ в 17,00 видях, че ще ни глобяват за 113 незаконни /според крадеца ЕС/ сметища, а + това глобите щели да растат. Второ, в Централната емисия в 20,00 на БНТ цитираха Владимир Путин, но съвсем избирателно, казано точно - ДИМократично.

Общото в двата случая бе долният цинизъм на "правилата" на Европейския съюз, вкл манипулиращата цензура, която се шири в "независимите" медии на Българско. Някаква само...

Прочети цялата статия


КОЙ И ЗАЩО СЕ СТРАХУВА ОТ "И Р И К А" ?!


КОЙ И ЗАЩО СЕ СТРАХУВА ОТ "И Р И К А" ?! - КОЙ И ЗАЩО СЕ СТРАХУВА ОТ "И Р И К А" ?!

д-р ист.н Николай Панайотов – ориенталист

През 1976 г, като студент по история, закупих няколко древни, костни артефакта, открити случайно през 50-те години на ХХ в от ловци в Североизточна България.

Оказа се, че това е колективна находка, разпределена навремето между намервачите – "за спомен". Дълги години ми отне изнамирането на разпръснатите из страната /и чужбина/ ловци и техните наследници, както и откупуването на запазените по чудо, находки.

След 2000 г започнах изсл...

Прочети цялата статия


КАК /НЕ/ СЕ става Главен архитект във варненско кметство?


КАК /НЕ/ СЕ става Главен архитект във варненско кметство? - КАК /НЕ/ СЕ става Главен архитект във варненско кметство?

На 12-ти този месец се проведе "конкурс" за Главен архитект на кметство "Аспарухово".

Подали бяхме документи настоящата гл. арх Галя Дойкова, районната арх Стамена Тунчева и моя милост – арх Николай Ненов. Разбира се бях отсвирен на първата права, на тях вещи лица от съда и писали Дознанието за наводнението в "Аспарухово", не им трябват...

И така в т.нар "конкурс-бутафория", участват двете. Без изпитващи от КАБ, без присъстващи от КАБ и САБ. Като са...

Прочети цялата статия


ЕЛКА НЯГОЛОВА – принцесата на варненската поезия


ЕЛКА НЯГОЛОВА – принцесата на варненската поезия - ЕЛКА НЯГОЛОВА – принцесата на варненската поезия

ЕЛКА НЯГОЛОВА – принцесата на варненската поезия

ЧЕТВЪРТЪК вечер от 18,00 в Градската художествена галерия бе варненското представяне на стихосбирката "ШЕСТ ГРАМА" на Ели, представена от юриста и бивш Директор на Варненския драматичен театър Костадин Бандутов.

След грандиозния успех в Централния дом на армията в София бе редно и варненци да се насладят на нежно-пламенните стихове на винаги бялата поетеса в рамките на тазгодишния "Рождественски салон на изкуствата" на об...

Прочети цялата статия


ВАРНЕНЦИ на Никулден


ВАРНЕНЦИ на Никулден - ВАРНЕНЦИ на Никулден

Никулден е! Честит празник!
06.12.2017

НИКУЛДЕН е официален празник на град Бургас, но варненските моряци отбелязват морския ден с прелестна традиция.

Стотици варненци се стекоха в храм "Св. Николай Чудотворец" по повод празника на светията - покровител на моряците, банкерите и търговците.

Тържеството започна с божествена света литургия, отслужена от Варненския и Великопреславски митрополит Йоан. По-късно пред църквата бе изпълнен военноморски ритуал с молебен за здравето н...

Прочети цялата статия


ПАТРИОТИ ОТ ВАРНА ИЗГОРИХА ПОЗОРНИЯ НЬОЙСКИ ДОГОВОР


ПАТРИОТИ ОТ ВАРНА ИЗГОРИХА ПОЗОРНИЯ НЬОЙСКИ ДОГОВОР

НИКОГА ВЕЧЕ ВЛАСТ ДОПУСКАЩА ТРАГЕДИИ КАТО НЬОЙ

Варненските общински структури на политическа партия АТАКА и ВМРО, оглавявани от Станислав Темелков и Живко Костадинов, проведоха традиционно траурно факелно шествие по случай позорния договор от Ньой, явяващ се неделима част от наказателната Версайска система срещу победените държави в Първата световна война.

На 27-ми ноември се навършиха 98 г от тази национална трагедия, в която милиони наши сънародници бяха насилствено откъснати от преде...

Прочети цялата статия


ДЪЩЕРЯТА на Че Гевара се срещна с кмета на Варна


ДЪЩЕРЯТА на Че Гевара се срещна с кмета на Варна

Куба преговаря за закупуване на кораби от Варна
21.11.2017

Кметът на Варна Иван Портних прие днес кубинска делегация, водена от посланика в България Н.Пр Педро Пабло Сан Хорхе Родригес.

Сред гостите бяха Елио Сотеро Гамес Неира – първи зам.-председател на Кубинския институт за приятелство с народите, д-р Алейда Гевара Марч - дъщеря на кубинския революционер Ернесто Че Гевара, Гладис Елена Айлион Олива – директор на департамент "Европа", Ибис Алвиса Гонсалес – координатор на гру...

Прочети цялата статия


КАК управляващите ни манипулират II


КАК управляващите ни манипулират II

Долната статия е за дългогодишна сага, в която ощетяват около 6 000 български моряци, които са пътували на специализирани кораби.

Вместо да ги определят като Първа категория труд, ги класифицират като Втора. Интересното е, че председателката на съдебния състав на Върховния Административен съд е сменена след Решение в полза на моряците. Идва друго Решение, което тълкува една и съща Наредба по два различни начина.

Не сме публикували всички Нормативни документи, но на желаещите ще ги предоста...

Прочети цялата статия


Предишна страница 1 2 3 ... 95 96 97 Следваща страница