Варненска детска градина "С България в сърцето"


Варненска детска градина "С България в сърцето"

Юбилеен концерт-спектакъл във Фестивалния и конгресен център с ВХОД СВОБОДЕН - събота, 27 април, Зала 1 на Фестивалния и конгресен център.

Детска градина празнува с концерт-спектакъл "С България в сърцето".

С концерт–спектакъл "С България в сърцето" отбелязва своята 75-годишнина варненската детска градина № 8 "Христо Ботев". На Лазаровден – 27 април, от 10,30 часа с богата празнична програма децата ще посрещнат своите гости в Зала 1 на Фестивалния и конгресен ...

Прочети цялата статия


"Аз съм българче" - концерт на "Варненско лято за деца" от образователния модул на ММФ "Варненско лято"


"Аз съм българче" - концерт на "Варненско лято за деца" от образователния модул на ММФ "Варненско лято" - "Аз съм българче" - концерт на "Варненско лято за деца" от образователния модул на ММФ "Варненско лято"

Българската музика и танц ще бъдат във фокуса на спектакъла на младите таланти от НУИ "Добри Христов" на 24 март, неделя, от 11 часа във Фестивалния и конгресен център.

Музиката на България е вдъхновението за новия концерт на възпитаниците на НУИ "Добри Христов" от поредицата "Варненско лято за деца", образователен модул от програмата на Международния музикален фестивал "Варненско лято". Събитието е съвместен проект на НУИ "Добри Христов", Общ...

Прочети цялата статия


ЛОВЕЦ от Варненска област с призово място


ЛОВЕЦ от Варненска област с призово място - ЛОВЕЦ от Варненска област с призово място

Редакциите на националистБг.ком и РодинаБг.ком винаги са се отзовавали на регионални събития във Варненска област, въпреки че не се отказва от информации в националното кибер пространство:

23 служители на ловните и горски стопанства от системата на СИДП премериха днес сили в състезание по стрелба с гладкоцевно оръжие.

Надпреварата се проведе на стрелбището в Шумен. С най-висок резултат е Исмаил Курдов от ДГС-Върбица /в средата на горната снимка/, който в крайното класиране събра 16 точки....

Прочети цялата статия


Обръщение на "Съюз на приятелите на Русия в България"


Обръщение на "Съюз на приятелите на Русия в България"

Обращение от Общероссийской общественной организации „Союз друзей Болгарии"

Уважаемые дамы и господа!

Общероссийская общественная организация «Союз друзей Болгарии» была учреждена в ноябре 1991 г., зарегистрирована в Минюсте РФ 26.02.1992 г., перерегистрирована в Минюсте РФ 15.07.1999 г., (Регистрационный № 725) как общероссийская общественная организация. Она является продолжателем дела и традиций Общества советско-болгарской дружбы. В 2023г. отмечено 65 –летие этой организации.

...

Прочети цялата статия


АМЕРИКА Е ХИРОШИМА


АМЕРИКА Е ХИРОШИМА

АМЕРИКА е Хирошима

Америка е Хирошима,
лъжата нагла с жертвите в Ирак,
днес готви ядрената зима,
избива журналисти във Белград.

Взе ресто срутените кули,
създаде шумно черния терор,
Доброто Холивуд пак хули -
превърна свободата във затвор.

ТИ еЛГеБеТи си лъжата,
качи зелен палячо наркоман -
той глозга несвоя държава,
но твой е кървавият агреман.

Типоса в нас посланик Мъртън:
"Не съм аз - казва - турски дерибей,
за чест на САЩ в Покрайна мъртъв
приветствам българския ...

Прочети цялата статия


Укри Вън №2! Вчера беше осквернен и Паметника на Цар Борис III - Обединител!


Укри Вън №2! Вчера беше осквернен и Паметника на Цар Борис III - Обединител!

На 28-ми срещу 29-ти май бе осквернен и залят с блажна боя и Паметника на Цар Борис III -ти в градинката зад Окръжния Съд - Варна .

Колко трябва да си малоумен и надрусан, за Оскверниш бюста на Царя Български. НА ТОЗИ, който се опъна на Хитлер и каза, че няма да воюва срещу /СССР/ Русия - нашата Освободителка. "Защото всички военни части, цялата българска армия, ведно с оркестъра, ще преминат към Русия".

Заливането и оскверняването на паметници, явно е запазена марка на У...

Прочети цялата статия


ВЪЗРАЖДАНЕ в акция: почисти спирките във Владиславово


ВЪЗРАЖДАНЕ в акция: почисти спирките във Владиславово - ВЪЗРАЖДАНЕ в акция: почисти спирките във Владиславово

Всяка седмица варненската организация на родолюбците извършва поне по едно реално полезно, а и необходимо за варненци дело.

Днес рано сутринта ПП "Възраждане" изненада гражданите на квартал "Владиславово" с нова любородна инициатива. Група членове на партията започнаха поетапно почистване на автобусните спирки в квартала от графити и надписи, както и от безумно анархистично хвърлени боклуци.

Гражданите се спираха и благодаряха, че ни има и искрено се радваха за бла...

Прочети цялата статия


ДЕЦАТА НА ВАРНА ПРАЗНУВАТ: НАЙ-СЛАДКИЯТ ДЕН


ДЕЦАТА НА ВАРНА ПРАЗНУВАТ: НАЙ-СЛАДКИЯТ ДЕН - ДЕЦАТА НА ВАРНА ПРАЗНУВАТ: НАЙ-СЛАДКИЯТ ДЕН

Обичан, енергичен, любим и незабравим – задава се "Най-сладкият ден"!


Какво искат децата на Варна? Разбира се, всяко дете иска много забавления, игри, лакомства, награди и още много изненади. И какво по-хубаво от блеснали от радост детски очи, омацана муцунка със сладолед или ръчички рисуващи мечти?

Всичко това накуп ще се случи по време на XIII издание на щурата лятна фиеста "Най-сладкият ден". Пищно изобилие от песни, танци, весели игри и атрактивни развлечения, ще ...

Прочети цялата статия


Хореограф от Варна издава уникален "Дневник на танцьора" в помощ на деца и педагози


Хореограф от Варна издава уникален "Дневник на танцьора" в помощ на деца и педагози - Хореограф от Варна издава уникален "Дневник на танцьора" в помощ на деца и педагози

Една добра новина с пожелание за здраве и пролетно настроение!

Уникален дневник на танцьора ще бъде издаден през май. Негов автор е Десислава Димитрова-Аргирова. Деси е майка на 4-годишен син, бивш професионален танцьор, педагог, създател и главен художествен ръководител на детската балетна танцова школа "Танцова Работилница". За зараждането на идеята и нейната реализация един от най-добрите хореографи на Варна споделя следното:

"Завършвайки своето средно и висше танцово обр...

Прочети цялата статия


Градската художествена галерия - Варна, започва 2022 година с нови проекти и нов директор


Градската художествена галерия - Варна, започва 2022 година с нови проекти и нов директор - Градската художествена галерия - Варна, започва 2022 година с нови проекти и нов директор

Доротея Павлова, новият директор на ГХГ-Варна, представя акцентите сред
предстоящите събития в програмата на културния институт:Един от най-авторитетните музеи за изкуство у нас - Градската художествена галерия "Борис Георгиев" - Варна, влиза в новата година с готовност да реализира нови проекти и да привлече нови публики.

Акцентите в програмата, разработена от екипа на Галерията за 2022 г, обобщава културологът и изкуствовед Доротея Павлова. Тя спечели конкурса за директор...

Прочети цялата статия


ДЕТСКИ музикален фестивал "Златни искри": Варна, 23, 24 октомври


ДЕТСКИ музикален фестивал "Златни искри": Варна, 23, 24 октомври

"Златни искри" в търсене на нови детски хитове
23 и 24 октомври 2021 г., на живо във Варна и онлайн
Четвъртък, 7 Октомври

Източник: Moreto.net

Единственият в страната международен конкурс за детски песни от професионални автори "Златни искри" ще се проведе за девети път.

Деветото издание ще се проведе в хибриден формат на живо във Варна и онлайн поради невъзможността някои от участниците да пътуват, научи Moreto.net Двадесет нови български песни и десетина на чуж...

Прочети цялата статия


В Чечения живеят най-здравословно в Русия и по-здравословно от Европа


В Чечения живеят най-здравословно в Русия и по-здравословно от Европа

В западните медии не пишат нищо за Република Чечения, а за Президента й Рамзан Кадиров единствено, че бил "хомофоб" и ислямски диктатор.

Както виждаме на снимката, има % истина, че в гази република в състава на Руската федерация има основно ислямски характер. Но нито в столицата Грозни /където има 2 действащи православни храма/, нито където и да е в републиката няма преследване и конфликти поради религиозен характер.

Има и още едно явление в Чечения: там хората /почти/ не консуми...

Прочети цялата статия


Бляскав завършек на VI Международен музикален конкурс "Art Stars – Звезди на изкуството" - Варна 2021


Бляскав завършек на VI Международен музикален конкурс "Art Stars – Звезди на изкуството" - Варна 2021 - Бляскав завършек на VI Международен музикален конкурс "Art Stars – Звезди на изкуството" - Варна 2021

Победители са Димитрина Германова – с Grand Prix /Добрич/ и Виктория Пощарова - с Grand Prix Junior /Шумен/.

За поредна година членовете на Организационния комитет, Мила Маврова – директор на конкурса, Петър Мавров и Нели Братоева, се раздадоха за децата и им осигуриха неповторими емоции в двата дни на състезанието. Лауреатите посрещнаха с огромно вълнение и сълзи на радост наградите си, а журито с председател Хайгашод Агасян и членове Нелко Коларов и Виктория Динкова – VICK доказаха класа...

Прочети цялата статия


"ВЪЗРАЖДАНЕ" на Костадинов възхищава


"ВЪЗРАЖДАНЕ" на Костадинов възхищава

ВСЕ ПО-ЯСНО става възловото намерение на колонизатора ни САЩ в изборите на 11 юли 2021.

Тези задокеански сатанисти имат една цел в Българско: да спрат "Балкански поток", т.е. не да направят нещо, каквото и да е в полза или вреда на Отечеството ни. Вашингтон се стреми във всяка точка на света да ВРЕДИ НА РУСИЯ.

[color=red]Тъкмо затова се стреми да пречи и на най-влиятелната НЕподчинена на Козяк българска политическа организация: "Възраждане" на Костадин Костадинов.[/colo...

Прочети цялата статия


МЕРКЕЛ призна срама на НЕМСКО пред РУСИЯ за 22 юни


МЕРКЕЛ призна срама на НЕМСКО пред РУСИЯ за 22 юни

Бил съм в Немско и изпитвам както преклонна възхита към тази Велика държава, така и обяснимо съжаление към нейното политическо поведение и съдба.

Вместо да осъществи мечтата на "Тримата императори", подведена от Австро-Унгария, Германия тръгва срещу Русия през Първата Световна война. През Втората пък, Хитлер не се заслушва в Сталин заедно да поставят вероломна Англия на стола на Световната присъда за световните й престъпления, Адолф тръгна на германоунищожителна акция срещу СССР, де...

Прочети цялата статия


Предишна страница 1 2 3 ... 64 65 66 Следваща страница