Прегледи: 19425 - Коментари: 0
СВЯТ

СВЯТ

2020:

25 март, Вилнюс, Литва
20 войници на НАТО, дислоцирани в Литва, са заразени с коронавирус 19.

19 март, Москва:
Учени от Националния изследователски институт /НИИ/ "А.А. Смординцев" са успели да отделят първия пълен геном на новия коронавирус, предава Министерството на здравеопазване на страната. "Специалисти ... са отделили от материала на пациент с Ковид-19 първия пълен геном на коронавируса SARS-CoV-2" - се казва в съобщението.

13 март, Пекин:
Китай подозира властите в САЩ, че стоят зад разпространението на новия коронавирус в страната им. "Теорията на конспирацията" се състои в това, че COVID-19 е с изкуствен произход и вероятно е разработен в САЩ и тя се появи доста по-рано в някои среди. Но сега тази версия вече е обект на подозрения сред най-високите дипломатически нива - служител на Министерството на външните работи на Китай.

11 март, Женева:
Ръководителят на Световната здравна организация /СЗО/ Тедрос Гебрейесъс заяви, че новият коронавирус COVID-19 "може да бъде характеризиран като пандемия". "COVID-19 Може да бъде характеризиран като пандемия. Никога преди не сме виждали пандемия, която е била предизвикана от коронавирус" - заяви той. Разпространението и сериозността на новия коронавирус, който зарази повече от 110 хил души по света и уби 4 хил са "притеснителни", допълни Гебрейесъс по време на пресконференция в Женева.

10 март, Москва:
Броят на лишените от свобода в Русия достигна нов минимум, като през 2019 г той е спаднал с 37 хил души, заяви директорът на Федералната служба за изпълнение на наказанията /ФСИН/ Александър Калашников. От ФСИН казват, че за 2019 г броят на хората в изправителните институции е 425 хил.

7 март, СЗО:
Според Световната здравна организация над 108 хиляди души са заразени с коронавирус, от които над 10 хиляди са починалите.

5 март, Нашвил, Тенеси, ФАЩ:
Торнада преминаха днес през щата Тенеси, отнеха живота на поне 22 души и разрушиха най-малко 40 сгради.

10 февруари, Белфаст, Северна Ирландия /Ълстър/:
Отново победа за национализма и както винаги в такива случаи - "провал" на прогнозите на социолозите. Соросоидните предвиждания бяха, че бившата ИРА, а сега "Шин Файн" /Революционна партия за независимост на Северна Ирландия от Англия/ ще бъде трета политическа сила, а тя се оказа първа: "Шин фейн“ спечели 24,5 % от гласовете, почти двойно повече от 2016 г, възползвайки се от гнева на избирателите по въпросите на бездомността, покачване на наемите и публичните услуги. "Файн Гаел" постигна едва 20,9 %, а основната опозиционна партия "Фиана Файл" спечели 22,2%. Зелените, независимите и малки леви партии съставят другата част. Лидерката на националистите Мери Лу Макдоналд заяви през RTE, че предпочита да състави правителство без нито една от двете партии, но тя ще говори с Лео Варадкар и Мишел Мартин, защото "така правят възрастните".

09 февруари, Лондон/Вашингтон:
Ана Сакулас, съпруга на американски дипломат и сътрудничела на ЦРУ, която уби в Лондон 19-годишния англичанин Гари Дан с колата си, е напуснала Англия, като се е ползвала от дипломатическия си имунитет. А Англия обвини Русия, че е убила английски гражданин, без да има доказателства, не е успяла да осъди американката убийца.

08 февруари, Кабул, Афганистан:
Двама американски военнослужещи загинаха, а други шестима са ранени в резултат на обстрел в провинция Нангархар, Източен Афганистан. Въпросът е какво търсят ФАЩ в тази страна, нали победиха "окончателно" тероризма, като убиха "всичките" му лидери?

07 февруари, Филаделфия, щат Пенсилвания, ФАЩ:
Три освирепели от глад кучета изядоха стопанина си - пенсионер. Жестоката трагедия се е разиграла във Филаделфия. Трите гладни кучета се нахвърлили на мъжа, когато той починал от инфаркт. На ужасяващата гледка се натъкнала сестрата на 67-годишния мъж, която отишла до дома му, за да види защо не й отговаря на позвъняванията. В една от стаите тя видяла почти изцяло оглозганото тяло на брат си, а край него кучетата, които продължавали да късат месо от него.

05 февруари, Париж:
Идеята за изолиране на Русия се оказа невярна, заяви специалният представител на френския президент Жан-Пиер Шевенман по време на заседание на френската Сенатска комисия по външни работи, отбрана и въоръжени сили. "Можем да кажем, че санкциите не попречиха на растежа на руската икономика" - добави той.

03 февруари, Тексас, ФАЩ:
Най-малко двама души са убити, а един - ранен при стрелба в кампус на Тексаския университет A&M, съобщават местни медии.

31 януари, Лондон/Брюксел:
Поредна победа на национализма: Великолритания окончателно и завинаги напусна крадливия и извратен Европейски съюз.

18 януари, Санкт-Петербург:
Руският президент Владимир Путин е в родния си град по повод годишнината от пробиване на фашистката блокада на града.

15 януари, Москва:
Руският президент Владимир Путин предложи Михаил Мишустин за министър-председател на Русия, а Думата подкрепи предложението на Путин. Дмитрий Медведев остава председател на управляваща партия "Единна Русия".

10 януари, Вашинггон:
Държавният департамент на ФАЩ подкрепи решението на президента Доналд Тръмп за убийството с дрон на иранския генерал и герой от войната с Ислямска държава Сулеймани.
Потребител:


Коментар: