Прегледи: 918 - Коментари: 2
#КОЙ# ни плаши все още с Държавна сигурност

#КОЙ# ни плаши все още с Държавна сигурност #КОЙ# ни плаши все още с Държавна сигурност

ДС никога не е била еднозначно явление в Българско.

Още Васил Левски има в своята "Нареда" специален отдел за служба за сигурност, такава диктаторско-убиваща има и Стефан Стамболов, а всеизвестен е екссоциалистът Никола Гешев , който е преследвал комунисти и земеделци /доста повече/ и е ликвидирал по нареждане и на българските власти, и на фашистко Германско хиляди българи. След 9 Септември 1944 г също се /пре/създава Държавна сигурност, която изпълнява разпорежданията на Комунистическата партия.

В момента най-смешно е поведението на Държавната сигурност на ФАЩ - ЦРУ, която следи собствения си президент, разбира се там има намеса на ционистките кръгове около Демократическата партия, но има и "американската" традиция от "маккартизма" и времената на робството. Днес до комизъм и шутовщина ЦРУ следи компютрите на американците, които общуват във "Фейсбук" /дори Марк Зукърбърг щял да спира "Фейсбук" в Русия/ с руснаци, а и с хора по целия свят, които изясняват на промитите мозъци на чичосамовците какви грабежи, убийства и перверзии вършат техните военни и "дипломати" навсякъде.

Що се отнася до ДС в Българско, аз я деля на две коренно различни дейности. Първата е свързана с Първо и Второ Главно Управление, както и с Антитерористичното и Техническото разузнаване, които дори по западни признания са носели милиарди долари печалба за българите. Още по-високо оценявам борбата по "турско" направление, където бяха разкривани и терористични актове, и подготовка за тях, но и организации, действащи срещу националната ни сигурност, а и турски шпиони – българи и изпратени от Анкара. Нека да припомним, че залавянето на Янчо Таков /със скъпи стоки на границата и присъдата му/, екссъпруг на Лили Иванова и син на Пеко Таков, член на Политбюро на БКП /пояснявам за младите – от 10-те първи мъже на държавата/ бе акция точно на ДС. И доста такива пробългарски дела.

Другата, жалка страна на Държавна сигурност бяха доносниците за това кой какво казал, пред кого го казал, като се използваха дори и разговори "между чаршафите". От това печелеха високи заплати и привилегии доста полковници и пр офицери, които си "приписваха разкрития" за "антидържавна дейност". Да добавя, че доста от тях станаха мизерни слуги и на СДС, и на НДСВ, и на ГЕРБ, показаха си същността.

Ще споделя и нещо от своето пребиваване в казармата. Бях казал пред матроси своето мнение, че изоставаме сериозно технологично от Запада, въпреки че имаме и постижения. Тогава "наблюдаващият" поделението от ВКР /Военното контраразузнаване/, млад офицер, някъде старши лейтенант, чул нещо от някой дребен доносник, приятелски ме посъветва да внимавам какво говоря, защото съм "наше момче". Аз му отговорих, че е важно да се казва истината, защото премълчаването на проблемите само ще ни навреди, но той внимателно и обстоятелствено ми обясни, че силно ще пострадам, защото това не било според партийните документи. Нищо не ми направиха, така че приказките за жестокости на ДС през 70-те и 80-те години са лъжи. Изобщо във Варна и Варненско през 70-те и 80-те години няма нито един политически затворник, с изключение на един или двама дезертьори, които са се опитали да се скрият от военна служба, но това реално не са и политически, а предателски дела.

Днес различни – често и доносници на ДС – ни навират по Нова, БИТ /тази тв дори няма българско име/, БТВ, БНТ някакви страшни истории за едва ли не убийства, разбиване на съдби и пр "ужаси комунистически". Властта в Българско беше така здрава, че дисидентите ни се брояха на пръстите не на двете, а на едната ръка. А властта беше силна, защото имаше милиони българи, които сравняваха мизерията преди 9 Септември и напредъка след това. Развита индустриално държава, абсолютна социална сигурност, 96 % със собствени жилища, средно дву-тристайни, ежегодно 80 % с лятна и/или зимна почивка, пълни хладилници, кражби сведени до мин - хората не си заключваха вратите, нито един безработен.

По повод на безработицата ще разкажа още една "лична" история, за да бъда съвсем обективен. Бях току-що завършил Университета, оставаше ми само дипломирането. Почти всяка вечер бяхме на Златните с по 1-2 приятели, най-често на "немския, полския и руския сектори". Рускини, холандки, чехкини и пр. Хубаво си беше, всеки млад варненец го е правел тогава. И веднъж, рано-рано сутрин звъни се, отварям, подполковник или полковник от МВР. Пита ме дали работя. Викам, че не работя /от начало не се сетих да кажа, че все още съм студент и от 01 септември почвам работа/. Веднага ме води в стаята си, на 300 м от вкъщи и ми чете един списък с предприятия, където веднага трябва да почвам работа. Аз му обяснявам, че току-що съм си взел изпитите и почвам от септември в училище. Той не вярва, вика ми да донеса студентската си книжка. Нося му я, а той без да иска "изплю камъчето", че съм безделничел по Златните.

Вероятно някой боклук-барман-кокошкар-мишок /те повечето бяха жалки доносници/ си е взел "сухото" от държавата, т.е от българите. Но повтарям – който спазваше законите, никой не го е закачал, а не както лъжат "демократи, реформатори, пребоядисани екскомунисти-герберасти и пр неомръсници". Ако властта беше жестока, нямаше хиляди от "сорта" Бойко Борисов да завърши школата в Симеоново, нали дядо му бил "враг народен" /други пък разказват сексистория, няма лошо./

Да направим поклон пред честните и действени българи в ДС и да презрем тези, които работеха не за Българско, а за себе си. Такива са днес и службите на ЦРУ, КГБ, МОССАД, МИ-5, турското и всякакви разузнавания и "разузнавания".

Не желая да коментирам днешната ДАНС, чиито политически поръчки са доста по-жалки от нарежданията на БКП към ДС.

Димитър КУНЕВ - Български
Потребител:


Коментар:

1. Потребител: съвременник     Дата: 2017-07-22 19:40:36    
Прав сте господин Кунев.И аз говорих срещу чичо си - работещ в Окръжния комитет на БКП-Варна - отдел"Организа ционен",че се е уредил с апартамент и отделно къща от завзет от държавата имот,а не ми помага - и той лично ми се сопна,за това говорене,но нищо не ми се случи - никакви Беленета,Янчови поляни и други такива.Те бяха за криминалните,които сега се правят на репресирани.Един от тях е един мой съсед,освободиха го от затвора,съден за кражба на гуми от "Кореком"и след като го амнистира г-н Жельо Желев замина в Германия и не се Върна.А сега някой да ми обясни защо са го освободили - като не е "политически репресиран".

2. Потребител: Сеирджия     Дата: 2017-07-29 08:15:11    
Чак се просълзих....