Прегледи: 1231 - Коментари: 0
УТРЕ е Денят на военния флот на Русия

УТРЕ е Денят на военния флот на Русия УТРЕ е Денят на военния флот на Русия

ПО ТРАДИЦИЯ в последната неделя на юли в руските военно-морски пристанища празнуват Деня на Военно-морските сили.

Тържествата ще започнат във Владивосток, а в Севастопол, Санкт Петербург и Североморск ще има големи маневри и демонстрации. В последните 3 години централното събитие бе в Севастопол /виж горната снимка/, но тази година върхът ще бъде в Санкт Петербург, родния град на Владимир Путин.

Особеност на тържествата в Питер ще бъде и присъствието на два големи и още няколко спомагателни кораба от Военно-морския флот на Китайската народна република. Още преди санкциите на ФАЩ, когато все още се "печаха", Китай показа недвусмислено, че ще действат заедно с Русия при едно малко/голямо военно стълкновение. А провокациите на ФАЩ-кораби в Южнокитайско море окончателно вдъхнови НАЙ-НАЙ могъщия Източен дракон да извади огнената си мощ.

Основната сила на руските ВМС остават подводниците /на долната снимка/. Те са въоръжени с по дузина термоядрени ракети, преносими от системата "Булава". Ударите срещу ФАЩ ще бъдат и подводно-крайбрежни, които ще предизвикат вълни цунами от порядъка на 150 до 500 м височина, а и освен по възловите градове и военни бази, също и в сърцето на "заспалия" супервулкан Йелоустоун. Това е неизбежно, при политици ястреби в Америка от типа на Джон МакКейн с виетнамския пленнически синдром. Да му мислят нашенските соросоиди.

Разбира се /почти/ същата роля имат ракетните кръстосвачи, дори и по-неголемите кораби, които носят ядрено оръжие. Да припомним, че "Калибрите" срещу подкрепяните от ФАЩ терористи в Сирия бяха изстреляни от катери в Каспийско море. Едно от предимствата на Русия срещу уж по-модерните ФАЩ е огромната руска територия и два пъти по-малката американска, при това с основни промишлени мощности най-вече по двете океански крайбрежия и около Големите американски езера.

По централната руска ТВ прякото предаване на парадите от Балтийско, Черно и Каспийско море, както и от Тихия и Северния ледовит океан започва в 10,00 българско време, то е и московско.

Димитър КУНЕВ - Български
Потребител:


Коментар: