Прегледи: 923 - Коментари: 0
/БЕЗ/ЛИЧНОСТТА на Бойко Борисов

/БЕЗ/ЛИЧНОСТТА на Бойко Борисов

Безспорно, трикратното притежание на властта в Българско от лицето Бойко Методиев Борисов е някакво явление и някакво оставане в Отечествената история.
Снимка: РодинаБг.ком

Повод за тази статия е, че днес премиерът е във Варна, моя роден град. Ние от редакцията на РодинаБг.ком винаги сме безпристрастни в оценките си и винаги правим цялостна оценка на всякакви явления – от геополитически, през общокултурни до ежедневни и спортни. Дали нашият премиер е добро или зло или е просто случайност в нашата история е и предмет на анализ на тази статия.

Преди всичко Борисов е български политически лидер "по жребий". Избран е два пъти за бодигард на наши свръх закономерни политически водачи – Тодор Живков и Симеон СаксКобургГотски. Т.е – в неговото поведение основното е подражателството, нагласяването, присламчването, слугуването – ако желаете да чуете - на "първите".

При сравнение с Васил Левски, за какъвто се изживява /макар и само понякога/ БАТЕ Борисов, стават очевидни свръх различия. Апостола казва: "Всичко е в НАШИТЕ задружни сили, срещу тях не може /да/ устои и най-унищожителната стихия." Наш Бойко казва съответно: "Да чуем началниците какво ще ни разрешат." Както пише Томас Ман, дори само от едно изречение от общ характер /в смисъл не битов/ може да се разбере ЦЯЛАТА същност на човека.

Левски не желае българинът да е роб, да изпълнява волята на когото и да е, било то Европа или Русия /то Русия е много повече "Европа", но темата е друга/, да бъде сляп за своите изконни висши потребности и дори ежедневни интереси. На точно обратния полюс е наш Бойко, дойде тук в София международната престъпничка Хилъри и ние спряхме изгоден проект с чиста печалба 450 мил Евро за година.

Левски казва: "И името Българско да блести първичко в цяла Европа." А лицето Борисов казва: "Ние сме посредници на Ердоган и Европейския съюз."

Васил Кунчев е разбирал, че Българско е призвано да бъде европейски водач, пример, единствено първо, а наш Бойко по принципа си на "нагласяването си" се е хванал за пеша на убиеца-крадец Европейски съюз и на 5-вековния ни поробител. Едва ли не си мисли, че Турция и еврогейците ще му се отблагодарят. Никога! Този наш премиер "по жребий" изобщо не осъзнава, че Турция и още хилядократно повече ЕС гледат на нас като на жертвен агнец. Ежегодно западните банки и корпорации крадат от Българско по 10 – 12 млрд Евро. Най-голямата кражба е на нашето бъдеще – младите ни хора, които отиват в 90 % от случаите да слугуват-ратайстват на Запад.

А официалната турска неоосманистка политика не ни вижда и 1 /един/ % като партньори. Те провеждат целенасочена, планомерна и неотменна дейност за цялостно превземане на Родината. Това поне Бойко трябваше да разбере от учителя си и основния ни защитник от неотурското робство – Бай Тодор.

Левски казва: "Четири качества трябва да има народният работник /вижте как точно и прекрасно назовава днешното понятие "политик"/: разсъдливост, постоянство, смелост и великодушие, едно от тези качества да липсва на народния работник, то той ще улайневи /това е писал точно Апостола/, работата, но както и да е." А наш Бойко казва: "Аз нарочно изгубих президентските избори." Бойко не е нито разсъдлив, нито постоянен, нито смел, нито великодушен – това последното никак. През март 13-та той отиде с поведение на плъх в посолството на ФАЩ и ги послуша да сдаде властта. Срам, страх, послушничество, без лично мнение, без размисъл, примитивно и като на пожар – това е поведението на /без/личността на премиера ни.

Времето "било" такова е точно обратното на думите на Великия Левски – "Ако е за БЪЛГАРСКО, то времето е в нас и ние сме във времето – то нас обръща и ние него обръщаме." Бойко се носи по течението и праща целия ни народ във водопадната бездна на демографска, нравствена, икономическа и пълна катастрофа, КЪМ смъртта на Родината. Смисълът на думите на Левски е, че Българско трябва да е модерна, най-модерната, най-развита държава в света, а ние кретаме на опашката на опашката/2/ на изоставащия по темпове от целия свят Европейски съюз – чети: сборище на извратеняци.

Виновни сме всички НИЕ, аз, Димитър Кунев също, а само борбата срещу убийствената бойковщина може да измие частица от смъртните ни грехове.

Димитър КУНЕВ - Български
Потребител:


Коментар: