Прегледи: 1116 - Коментари: 0
ПО 2 ПРИЧИНИ ФАЩ са терорист № 1 в света

ПО 2 ПРИЧИНИ ФАЩ са терорист № 1 в света

Две са основните причини, които превръщат Америка в терористична заплаха № 1 в света.

Основната е, че общият Световен промишлен продукт е около $ 50 трил, а при население 7 млрд, ФАЩ с по-малко от 5 /пет/ % от общата численост на планетата - ползват над 25 % от благата й, като създават вече под 10 % от общото производство. При среден приход за човек от $ 7000 в света, американците чрез кражби и войни, чрез принуда имат 7 пъти повече приходи. При това над половината от благата на света Америка присвоява – било с печатане на долари, било с ограбващи инвестиции в развиващите се и неразвити държави, било със зверско ограбване на суровини, било с финансови спекулации от типа на мизантропа Джордж Сорос, а съвсем не рядко с долни мошеничества. С една дума – с /не/преки терористични действия срещу почти всички страни в света.

Само в Българско ежегодно чрез "Мариците", заводите в Севлиево и Нови пазар, чрез косвени спекулации на банките си, вкл доларопечатане ФАЩ крадат от изтънелите ни джобове над $ 2 млрд. Стотици милиарди долари американските компании грабеха от Латинска Америка, но там, следвайки идеите на Луис Игнасио Лула да Силва, "Луна", бившия бразилски президент, че всеки $ 1 заем е $ 2 печалба, както и всеки $ 1 "инвестиция" е $ 2 открадната "печалба" от ФАЩ за сметка на поробените латиноамерикански народи. За това и американските хиени бяха изгонени от Бразилия, Аржентина, Боливия, Венецуела, Еквадор, Никарагуа, за Куба е ясно, от Парагвай, Перу, а и в някаква степен от Чили и Колумбия, както и от всички средноамерикански страни, без Коста Рика.

Този американски грабеж е родилна почва на всякаква съпротива – вкл на въоръжена, за съжаление на обикновените американци и на тероризъм. Не само арабски.

Освен това: Съветът за безопасност на ООН е съставен от 5 постоянни членки и 13 още, които се избират за срок от 2 г. Всяка международна акция, особено военна, се решава с мнозинство от страните на този Съвет, като е задължително нито една от 5-те постоянни членки – ФАЩ, Англия, Франция, Русия и Китай да не е против. Въпреки това, Америка нападна без санкция – одобрение Ирак, Сирия, Югославия /като ракета на щатски самолет падна в София и по едно чудо не уби дузина българи/.

С десетки нарушения на Международното право, с убийствата на няколко милиона хора в Европа, Азия, Америките и Африка янките създадоха морални основания в милиони ограбени-измамени хора да отвръщат на американския финансов грабеж. По изказвания на редица американски общественици – Ноъм Чомски, Гор Видал, Харолд Пинтър – ФАЩ ги очаква терористичен отговор, стократно по-смъртоносен от събарянето на Двете кули. Дали ще е с ядрено оръжие /десетки пакистански ядрени инженери работят за "Ислямска държава" и пр терористи/, дали ще е с микробиологично, химическо – това е само за не много години РАЗРЕШИМ технологичен въпрос, а не въпрос на ИЗВЪРШВАНЕ. Осама Бен Ладен ще бъде за ФАЩ само ухапване от мишка, в сравнение със замисления вече нов "високотехнологичен", но от не по-малко фанатизиран срещу Америка и Запада "Бен Ладен".

Но – винаги всяко престъпление получава логически и нравствено своето заслужено наказание, т.е заради своята алчност и безумие Америка се превръща и в терорист № 1 срещу самата себе си.

Димитър КУНЕВ - Български
14 август 2017
Потребител:


Коментар: