Прегледи: 1577 - Коментари: 1
9 СЕПТЕМВРИ е Тържеството на Справедливостта на Народния съд

9 СЕПТЕМВРИ е Тържеството на Справедливостта на Народния съд 9 СЕПТЕМВРИ е Тържеството на Справедливостта на Народния съд

ТВЪРДЕ, твърде малко са осъдените на смърт от Народния съд след 9 септември 1944 г – само 2973 предатели на Българско.
На горната снимка: Отрязани от българските демократи преди 9 септември глави на българи

Твърде снизходителни са били комунистите, земеделците и социалдемократите, които тогава са в състава на родното правителство. Знам, че от 55 души със смъртна присъда от Варненска област след специално писмо от Москва от Георги Димитров остават само 18.

Като националист моята присъда е колкото за безумния съюз с фашистките Германия и Италия, толкова повече за съсипването на националните идеали – загубата на Беломорието, Македония и големи части от Западните Покрайнини. Особено престъпна е вината на българската буржоазия за икономическото и особено промишлено изоставане на Българско от развитието на Европа и света. През прехвалената от днешните леберасти-демократи 1939 г българите живеят в тежка мизерия и износът ни е от евтини селско-стопански стоки, отделени от оскъдните залъци на селяните.

На 25 януари 1939 г в Народното събрание на царство България, министърът на земеделието Иван Багрянов заявява: "Имах случай да го кажа и друг път: ние сме земеделска страна БЕЗ ЗЕМЕДЕЛИЕ... Ние нямаме излишъци от зърнени храни. Ние изнасяме не излишъци, а само туй, което крадем от устата на нашия народ и неговия нещастен добитък." /Общи ръкопляскания./ Ръкопляскат му същите депутати, които по-късно бяха осъдени от Народния съд и които съставляваха така наречения елит на царска България. Очевидно и те напълно споделяха тъжната констатация на царския министър Багрянов.
___
Документът е в албума
Връзка към архива със стенограми на пленарни заседания на официалния сайт на Парламента на РБ: http://www.parliament.bg/.../St.../2014041503563425011939_47.pdf. А ето как описва в изказване пред Народното събрание на 12 март 1940 г, жизненото равнище на народа в България през 1939 г, един от тези депутати, подкрепящи режима, Серафим Георгиев: "Това показва, че картината на българската мизерия е страшна... Аз мога да ви припомня картини от Берковско, които видях с очите си: едно дете ядеше симид вместо сирене с царевичен хляб...
Мога да ви прочета данни..., че 19,5 % от селските семейства живеят в тухлени, а 61 % в кирпичени къщи;
селското жилище се състои обикновено от две стаи, в които живеят средно шест души; в тия стаи се и готви.
Нямат кладенци 57 % от домакинствата;
нямат клозети 17,4 % от тях.
Нямат кревати 20 % от домакинствата, а останалите 80 % от тях имат средно по два кревата за шест души.
Нямат маса 28,5 % от домакинствата, а 36 % нямат стол.
Нямат печка 28 % от домакинствата.
Нямат юрган 36 % от тях.
Нямат дюшеци 46,5 %, а 34 % нямат никаква постеля.

Домашните съдове и прибори са със съмнителна чистота и се държат на открито понеже 53 % от домакинствата нямат нито един шкаф. Измиването на тялото през зимата е непознато. Долните дрехи обикновено са така замърсени, че са хванали кожа от кир. Ето това са покъртителните условия за закъснелоста на българския живот."

Но не е необходимо да се четат чак толкова документи, достатъчно е да погледнеш в творчеството на Йордан Йовков, Елин Пелин, Емилиян Станев, Никола Вапцаров. А и ние помним как изглеждаше и как се промени Българско пред очите ни. Помня Варна като един клипав провинциален град и как се превърна в модерна морска перла, мене не могат да ме излъжат.

А буржоазията преди 9 септември не успя да развие, модернизира и ако искате да "европеизира" Българско по 2 причини:
1.Беше крайно некадърна и байганьовска.
2.Страхуваше се, че при силна и развита работническа класа ще изгуби жалките си капитали.

За това за мене 9 септември е най-добрата дата в историята на съвременно Българско – когато Народният съд осъжда всички предатели, превърнали Родината в най-изостаналата, бедна и унижена страна в Европа, същото правят днес домораслите ни блюдолизци на Запада демократи, вкл и предателите от БСП и за тях всички новият Народният съд ще бъде абсолютно безжалостен.

Димитър КУНЕВ - Български
[i][/i]
Потребител:


Коментар:

1. Потребител: Кой...     Дата: 2017-10-21 17:21:05    
Ле ле ...