Прегледи: 510 - Коментари: 0
ПОЛША губи 1/3 от територията си

ПОЛША губи 1/3 от територията си

Ако в Европа има неофашизъм /в света единствената фашистка - ционистка - доктрина вирее в Израел/, то това е в Полша.
Снимка: РодинаБг.ком, Паметникът е на един от полските държавници след Първата Световна война, жесток убиец на хиляди православни

Там фашизмът има особена "форма" - католически. Агенти на църквата посещават без покана домовете на обикновените поляци, разпитват ги за семейния и личния им живот, а и винаги придружават разпитите си с въпроса "Мразите ли Русия?" Ако ли някой поляк каже, че е благодарен на Русия, респективно на Съветския съюз, че ги е спасила от фашизма, той скоро бива уволнен от работа, а привържениците на управляващата партия "Право и справедливост" търсят всякакви начини да бъде осъден и да му се пречи. Истината е, че Полша заедно с Хитлер окупира Чехословакия, преди това е убила с глад и жестокости над 22 000 червеноармейци, избила е стотици православни свещеници и е съборила всички православни църкви. Що се отнася до мита Катин, то отдавна бе доказано, че там германците са убили около 20 000 полски офицери, а не съветските войски. При това Сталин и Чърчил дават на Полша около 100 000 кв км земи, 10 века заселени с германци.

А пък ако Русия отвори архивите, Полша ще се лиши съвсем по законите на Междунарадното право от поне 1/3 от територията си:

ГАСПАРЯН: "ЕСЛИ/Ако/ РОССИЯ ОТКРОЕТ/отвори/ АРХИВЫ, ПОЛЬША ОТДАСТ/ще отдаде/ СВОИ ЗЕМЛИ"

Российский журналист, телерадиоведущий и политолог Армен Гаспарян в эфире/ефира на/ радио Sputnik заявил, что/че/ поляки своими/със своите/ требованиями/искания/ о/за/ репарации могут/могат да/ вызвать/предизвикат/ ответные/обратни/ действия России, которые/които/ приведут/ще доведат/ к/до/ потере/загуба от/ Польшей своих/на свои/ земель/земи/.

По словам политолога, сейчас Польша в лице правящей партии "Право и справедливость" ведет довольно агрессивную риторику по поводу исторической репарации. Хотя очевидно, что требования должны предъявляться не к России, а к Украине, в первую очередь. Хотя все понимают, что если с нее начать требовать выплаты компенсации золотом, то на этом страна и закончится, отметил Гаспарян.

Ведь сейчас курс гривны не подкрепляется вообще ничем. Если еще вытащить из страны 41 % золотовалютного резерва, то на это можно будет поставить окончательную точку. Впору будет собирать ликвидационную комиссию. Причем спасибо за это необходимо будет сказать сугубо правящей партии Польши. Поляки продолжат в ближайшее время спекулировать на теме репарации по Рижскому договору по отношению к России.

Однако в этом вопросе их ждет гигантское разочарование. Ведь Россия тоже может попросить репарацию, отметил Гаспарян. К примеру, за уничтоженные русские храмы на территории второй Речи Посполитой. Или за взорванный в Варшаве собор Александра Невского, который был крупнейшим в Европе на тот момент православным храмом. Для его уничтожения потребовалось произвести 1384 взрыва, сообщил телерадиоведущий. Кроме того, можно смело требовать репарации за отнятое у Православной церкви имущество, или за убийство русских священников, многие из которых прославлены как высокомученники.

Если так пойдет и дальше, Польше придется и часть своих земель отдать, потому что бюджетных средств на выплаты по долгам не хватит. Ведь Европейский союз не будет спонсировать подобные польские глупости, да и Трамп не является тем человеком, который станет тратить миллиарды долларов за необдуманные действия политиков из правящей партии Польши.

Последнее/Последното/, что/което/ нужно делать/да правят/ полякам, это/това е/ заниматься/да се занимават/ историческим/с исторически/ ревизионизмом/ревизионизъм/, а то ведь/нали/ Россия может/може/ и свои архивы открыть/да отвори/, резюмировал Гаспарян...

От: politexpert.net
Опубликовано 10.09.2017 в 00,03




Потребител:


Коментар: