Прегледи: 1581 - Коментари: 0
СВРЪХТОЧЕН свидетелски постинг от мрежата: Русия преуспява

СВРЪХТОЧЕН свидетелски постинг от мрежата: Русия преуспява СВРЪХТОЧЕН свидетелски постинг от мрежата: Русия преуспява

От: пловдивчанка 17 Октомври 2017, 19,30
На горната снимка: Фондовата борса в Москва

През последните 20 г Москва вече стана един чисто американски град с нейните 12 мил жители.

Тя дори не изглежда европейски град. Русия е втората страна в света след Щатите по брой на имигрантите. В Тулска губерния осъзнах, че руснаците са невероятно трудолюбив народ. Като че ли това по никакъв начин не съм забелязвала, а и всички ние мислим за тях стереотипно.

Пред всяка вила има алпинеуми, райграс. Отзад парници с лехички, в които всеки корен е ограден от оградки. Всяка къща в селото има сонда за вода - няма централен водопровод. Към чешмите са сложени помпи, които дават достатъчно налягане.

"Единственото, което моята приятелка нямаше, беше съдомиялна машина. А там почти няма къща без съдомиялна" - подчертава тя.

От наблюденията си е разбрала, че храната е на наши цени, а бензинът е два пъти /Бел.РодБг - три пъти/ по-евтин. Цигарите са по-евтини.

Скъпи са имотите. С техните заплати те непрекъснато реинвестират в нови къщи.

Навсякъде има реки, които са много чисти. До всяко село хората са си направили плажове. Често казвали на Илона: лесно ви е на вас - морето ви е на 200 километра.

"Със сигурност има и хора, които живеят бедно, ала обикновено те са такива, на които не им се работи. Навремето Горки е писал, че босяците са специфична група, която просто иска да живее така. Те са склонни към това.

Във вилата до Нижни Новгород дойде съседско момче. Има пчелин. Донесе веднага една пита мед. Наловил риба - опушихме я. Окосил на своя глава тревата пред къщата. Ей това е руският мужик! И не взима пари за това - иска да помага. Той донесе от своя самогон, който беше като мохито.

Беше слагал какви ли не настойки" -спомня си пловдивчанката.

+117 Отговори
Потребител:


Коментар: