Прегледи: 1191 - Коментари: 2
СИГУРНОСТ или банан

СИГУРНОСТ или банан СИГУРНОСТ или банан

СИМВОЛЪТ на демокрацията несъмнено е бананът.

Хората в своето мнозинство, не само българите, а примерно източногерманците, поне повечето от тях, виждаха в Запада не някаква ефимерна, въображаема свобода, а образът на банана. Вкусен, без никаква необходимост от приготвяне, без никакво забавяне – получаваш хем питание, хем удоволствие.

Друг е въпросът, абсолютно незадаваем от медиите, вкл социалистическите, какво ще стане СЛЕД като обелиш банана. Няма ли да хвърлиш обелката на земята, а после поради насладата от изядения плод, няма да внимаваш, ще се подхлъзнеш по свръххлъзгавата повърхност на обелката и ще си строшиш я ръка, я крак, я изобщо добре уредения живот?!...

Западът превъзхождаше само в едно отношение Изтока – технологично. Колата "Мерцедес" нямаше как да я сравниш с "Трабант". Но Западът имаше стотици недостатъци – безработица, измами, тежки и непосилни банкови лихви, кризи, наркомания, убийства, грабежи – всичко това в десетки пъти повече. При нас имаше невероятна сигурност – сигурна работа, сигурност, когато се разхождаш в Морската градина с приятелката си в 03,00 часа през нощта, а крадците ги залавяха за по-малко от 48 часа, както сега рекламират в "Дискавъри" квазиточната ФАЩ-полиция.

Долната снимка е със забравен и несменен номер от варненския централен булевард "Карл Маркс и Фридрих Енгелс", сега "Владислав Варненчик". От къде на къде Владислав Варненчик, когато точно заради полския му бабаитлък оставаме 5 века под турско робство, питайте общинските съветници, които наименуват улиците. Но и защо беше кръстена на един евреин и на един германец, е същото небългарско решение. За нас този булевард е редно да носи името на някой българин, защо не на Тодор Живков? Интересно е, че дали заради безпаричие, или заради абсолютния демократичен хаос, в който ФАЩ ни натикаха, табелките от соца още не са сменени?

Ние нямахме банани, но имахме спокоен и уреден живот, не така богат, както днес го живеят 10 % - но само 10 % - от българите. Питайте днес поляците при управлението на "Право?? и справедливост???" дали ДОРИ демокрация има в Полша?

Така или иначе, дали заради Горбачов или Елцин, дали заради ционизма и некадърността на руските соцлидери – демокрацията дойде. Свободата е за малък % - сега нали имаме право да ходим по целия свят /нещо във ФАЩ не ни дават безвизови пътувания, ама нали ЩЕЛИ да го сторят/, ама 75 % от българите нямат пари да го направят. Над 33 % не са излизали от мястото се на живеене не година, а 5 и повече.

Нека да погледнем към мястото /те вече са над 10/, където има и невероятна сигурност и невероятни банани. Да, говорим за Китай, иженарицаема Китайска народна република, където тия дни върви поредният Конгрес на Китайската комунистическа партия. Тя не е изобщо почти "комунистическа", а си е чисто националистическа китайска структура. Имат си технологиите /а за 24 часа заради интернет и китайските "наблюдатели"/ и дори най-новите ФАЩ открития и "секретни" иновации, вкл военни. Имат си сигурността. Стават все по-богати и все по-спокойни, живеят все по-достойно. Същото е и във Виетнам, натам вървят Русия, Иран, така се очертават социалните процеси в Унгария и след днешните избори в Чехия.

Само ние в Българско живеем без сигурност и със скъпи банани, на чиито обелки се подхлъзваме и изчезваме с по милион на десетилетие. Честито банани, честито демокрация.

До кога все така ще я караме?

Димитър КУНЕВ - Български
Потребител:


Коментар:

1. Потребител: Света     Дата: 2017-10-22 18:53:59    
Това си беше чист преврат с помощ от вън Целта беше нови пазари за световната мафия и евтина, но квалифицирана работна ръка. Имам приятели в Румъния, Чехословакия, Полша. Никой от тях не е доволен от сегашната ситуация на обезличаване на държавите им и от създалото се социално неравенство, което по времето на соца не се знаеше от нас. Такава разлика между бедни и богати нямаше..А аз никога не съм обичала банани)) Да, до кога така?

2. Потребител: Света     Дата: 2017-10-22 18:54:53    
Това си беше чист преврат с помощ от вън Целта беше нови пазари за световната мафия и евтина, но квалифицирана работна ръка. Имам приятели в Румъния, Чехословакия, Полша. Никой от тях не е доволен от сегашната ситуация на обезличаване на държавите им и от създалото се социално неравенство, което по времето на соца не се знаеше от нас. Такава разлика между бедни и богати нямаше..А аз никога не съм обичала банани)) Да, до кога така?