Прегледи: 1020 - Коментари: 1
РАБОЛЕПИЕТО – основно органично качество на българската буржоазия

РАБОЛЕПИЕТО – основно органично качество на българската буржоазия РАБОЛЕПИЕТО – основно органично качество на българската буржоазия

ИМА органични причини раболепието да е иманентно, генетично заложено свойство на българската буржоазия.

Родният "естаблишмънт" след Освобождението е оформен от старите, основно протурски настроени чорбаджии и новобогаташите криминали, тип "Бай Ганьо". Възрожденците и борците за свобода са изтикани бързо-бързо от водещите позиции най-вече поради икономически причини, но не и по-малко заради обещанието на Фердинанд /документирано/ да работи за интересите на Германия и Австро-Унгария. Именно заговорът на Кобурга за убийството на Стамболов и русофобията на Стамболов, майсторски използвана от Фердинанд, налагат в мисленето на буржоазията ни преклонението ни пред ЧУЖДОТО, европейското. Без да си даваМЕ сметка, че Европа 5 века е убивала, грабела, лъгала и развращавала света и същите действия предприема срещу Българско, така 100 % е и днес, впрочем.

Още в недрата на робството този продажен социален слой е бил избиран и назначаван най-вече заради послушание на турската - чужда държава и чужди интереси, не е случайно, че в "Под игото" Иван Вазов ги нарича "чорбаджиите, презряната класа". Нека не забравяме, че самият Вазов е от заможно буржоазно семейство. ГОЛЕМИЯТ исторически грях на "предкомунистическата" българска буржоазия е загубата за Българско на излаза на Бяло море.

Това е неоспорим факт, защото всички "Велики" сили – Англия, Русия, Франция, Германия, Австро-Унгария, както и САЩ са били готови ние да го имаме. Авантюризмът на Фердинанд и покъртителното раболепие пред монарха на генералитета и политиците довеждат до историческото ни днешно битие - вместо да сме високо значима не само европейска, но и световна сила, днес сме заобиколени от всякъде с врагове и да граничим от всякъде със себе си, добре, че на Изток е Черно море.

В основата на нашите геополитически катастрофи стои раболепието на българската буржоазия след Освобождението. Веднага ще напиша, че не такива са били българските боляри при падането под турско робство. Когато Шеремет бег след предателството на евреина Асса, брата на царица Сара, превзема Търновград, поставя условия на 101-те български боляри – приемете нашата вяра и ще сте живи, ако ли не – ще обезглавя вас и вашите първородни синове. Българските боляри не стават майкопродавци и стават "за радост на ножа" на Шеремет бег, както пише Григорий Цамблак.

Днешните български депутати и изобщо управляващи, с редки изключения се поклониха, надупиха на Запада и са живи, но за сметка на суверенитета и икономическото робство от западни банки и корпорации. Около 80 % от разходите на българите се вливат /чети: ограбват се от/ в западни банки и корпорации.

Впрочем днешните прозападни управляващи са над 50 % генетични наследници на следосвобожденската ни буржоазия. Те нямат визия за модерна икономика, за единствения реално възможен успешен път на Българско – да сме високотехнологична промишлена държава, конкурентна на модерното световно производство. Заради техния ограничен интелектуален кръгозор сме най-бедните в Европейския съюз и което е сто пъти по-лошо – няма изгледи да се модернизираме. Нито с Бойко Борисов, нито с Корнелия Нинова – и двете им партии са РАБОЛЕПНИЦИ на Запада. Който иска и работи да сме слаби икономически и разделени, за да ни граби и мачка по-лесно, впрочем ние сме най-смешно послушните в ЕС, дори не сме във Вишеградската група, в която вече се включи и Австрия. По същото време, иначе самораслият успешно политик Борисов заявява гордо за нашите грабители, че са му "началници".

Особено вредни са българските "големи" медии, които са подлоги-карикатури на западните си колеги, с пробрюкселизма си. Предаването "Фермата" /което презирам и съм го гледал с отвращение само 4 минути/ например внушава, че със селско стопанство, при това допотопно, ще забогатеем. Един работник на Бил Гейтс произвежда колкото 150 фермери във ФАЩ, при това селският труд се субсидира, т.е – на практика е неефективен. Да, клавиатура не се яде, но тъкмо модерната промишленост превърна ФАЩ, Китай, Западна Европа, Япония, Русия в най-силните и богати страни в света.

ДА ОБОБЩИМ – не чипът на народа, а раболепието на българската буржоазия трябва да изхвърлим на боклука и да изберем модерните националисти, модерния едър антизападен бизнес – само това народно действие гарантира оцеляването и възхода на Българско.

Димитър КУНЕВ - Български
Потребител:


Коментар:

1. Потребител: Русофил ( не путинофил)     Дата: 2017-11-23 12:13:41    
За Ботев и Русия

http://www.faktor.bg/bg/articles/mneniya/lacheni-tsarvuli/-zashto-botev-vidya-balgarskite-rusofili-kato-fekalii-ot-draglivoto-magare-rusiya-46800