Прегледи: 552 - Коментари: 0
КАК управляващите ни манипулират II

КАК управляващите ни манипулират II

Долната статия е за дългогодишна сага, в която ощетяват около 6 000 български моряци, които са пътували на специализирани кораби.

Вместо да ги определят като Първа категория труд, ги класифицират като Втора. Интересното е, че председателката на съдебния състав на Върховния Административен съд е сменена след Решение в полза на моряците. Идва друго Решение, което тълкува една и съща Наредба по два различни начина.

Не сме публикували всички Нормативни документи, но на желаещите ще ги предоставим, както и на съдебните органи:

А по темата как ни манипулират управляващите само ще прибавя щрих от моя Преписка Вх. №96-3728-1 от 16.12.2013 г с Управителя на НОИ тогава, а сега Министър на труда и социалната политика.

При искане
Становище от г-н Емил Мирославов - запомнете този господин, рядко се появява по телевизията, но се оказа много ... за една голяма част от моряците. Той е Директор на Дирекция "Трудово право,........, условия на труд" и тоя същият в отговора с Изх. №33-316/16.01.2014 г на МТСП и съответния Вх. №96-3728-1#7/20.01.2014 г ме заблуждава, както и Управителя на НОИ, че "трудът на екипажите, на кораби специализирани за химически вещества се разпределя на Първа и Втора категория" – разбира се, това не е вярно, понеже по главния Нормативен Акт – НКТП определя, че такивата екипажи са само и единствено Първа категория труд, а всички други влизат във Втора категория труд – такива като работели на "контейнеровози" ,"автомобиловози" ,"многоцелеви кораби", "яхти" - плаващи по моретата, а не стоящи в пристанищата и извършващи рейсове по крайбрежието /бързоходни кораби, т.н. "морски котки" – извършващи рейсове между ЮАР и остров Мавриций или пък между островите в Тихоокеанските архипелази/, "ветроходни кораби" – пак плаващи при условията на преждеспоменатите кораби, "пътническите кораби", "Ро-Ро" корабите /нашите фериботи/, "влекачи" - извършващи услуги за влачене на повредени кораби по моретата и океаните, "тласкачи" тоя вид кораби по Дунав/, "пътническите кораби" по Дунав.

Ето тук виждате човек на доста висока държавна длъжност и то юрист да изразява Становище обратно на това регламентирано с юридически оформен нормативен Акт, какъвто е НКТП. Явно той изобщо не е бил в час по изразеното питане, а още повече в това писмо си позволява да изразява компетенции, по които не е компетентен, а именно кой тип кораб е "специализиран за превоз на химически вещества или само за въглища" – отговорът му бе само "химикаовоз", дори и не се сеща да ни замаже очите като отговори и за "специализиран кораб за превоз на нефтопродукти" – "нефтен танкер" и "танкер-продуктовоз". А на всичкото от горе даже не се и обръща към другото ведомство със Становището, което се изисква за типа кораби, а именно към Сектор "Корабостроене" на Министерството на икономиката – тяхните експерти по са в час и биха му дали точен отговор на свой ред.

А за Адм. дело, за което писах в първата част през 2014 г се развива в момента нещо като война в съдебната зала, просто от отвращение нищо не мога да говоря, за сега използваме всички хватки при водене съдебните битки – симптоми за взимане на окончателното решение по ЦЕЛЕСЪОБРАЗНОСТ, а не по ЗАКОНОСЪОБРАЗНОСТ, т.е "търсим под вола теле" – за сега това "теле" имаме надежда да докажем, че то е нещо виртуално, а не реално.

17 ноември 2017 г Писано от Ваш колега към приятели и НЕприятели
Варна
Потребител:


Коментар: