Прегледи: 845 - Коментари: 0
#$КОЙ$# ще накаже Америка

#$КОЙ$# ще накаже Америка

СМЪРТНИТЕ грехове на САЩ /по-точно е ФАЩ, защото те са много повече фалирали, от колкото съединени/ са толкова много, че дори за нашата свръх обективна редакция е трудно да прецени, от къде ще получат нашите нови "съюзници" унищожителния удар.

В последно време в световната преса се появяват материали за ядреното оръжие на КНДР. След изстрелването на последната ракета "Хвасон-15" стана ясно, че опасността дори за отдалечените Ню Йорк /с предградията 15 мил/ и Вашингтон /с предградията 3,3 мил/ не е никак за подценяване. А след като ФАЩ убиха Саддам и Муамар, наистина дивият Ким няма да цепи басма на никого, който застрашава властта му и властта на обкръжението му.

Какво да говорим за Русия и за възхождащ военно-икономически Китай, които имат, ако не превъзхождащо, то паритетно военно въоръжение спрямо лидера на НАТО и разкапващия се морално-икономически Запад. Ние обаче в нашия анализ виждаме съвсем друг основен гробокопач на ФАЩ.

Това е "Американската мечта", която превърна световния империалистически жандарм в свръхпотребителска държава. Взривяването на 19 смели иначе, но жестоки терористи араби на "Двете кули" е варварски антихуманен акт, но и повод за размисъл с първи въпрос: "Защо?" От 2000-та г. насам Америка повече потребява, от колкото създава. Печатането на долари има двойствена страна за янките – те все повече не се надяват на реална икономика, а на спекулации. При очевидния изпреварващ напредък на китайската икономика спрямо американската – наближава денят "Х", в който юанът или валутата на БРИКС+ /+ Турция, Иран, Индонезия, Филипините, засегнатия Катар, Египет, Сирия, Венецуела, Еквадор, Боливия, Аржентина, Никарагуа, изобщо латиноамериканските страни, Виетнам, Ангола, Мозамбик, изобщо повечето африкански страни, дори Ирак и Пакистан/ ще изтръгнат отровната за икономиката им зелена валута и ще погребат Федералния резерв – криминалната печатница на долари и респективно Крадец № 1 в света.

Проблемът на Америка е нейната победа в Студената война. Те решиха и свикнаха, че могат да живеят на гърба на народите, дори на тези от Западна Европа. А провалът на санкциите срещу Русия и пълното ФАЩ-фиаско в Близкия Изток вече накланят геоикономиката в света към нова, НЕ-САЩ валута.

Целият глобализиран свят, режисиран да бъде подчинен на американската икономика, няма полза от долара. От него изгода има само Америка, но не цялата. Тези сектори от икономиката, корпорации и банки, които търгуват с икономическите опоненти на САЩ, усещат пагубната последица от стесняването на територията на долара.

Резултатът от "скритата" война срещу долара е вече над $ 20-трилионният външен дълг, което прави средно по $ 60 000 на американец. Тук всеки анализатор на средно равнище дори вижда безапелационната пагубна финансово-икономическа спирала за ФАЩ.

За това е ясно кой ще накаже безкомпромисно САЩ – тъкмо знаковата им "Американска /чети: Алчна/ мечта" - или по-достъпно казано - Негово Престъпно Величество Доларът.

Димитър КУНЕВ - Български
Потребител:


Коментар: