Прегледи: 471 - Коментари: 0
14 ВЪЛШЕБНИ детски песни на Доно Цветков

14 ВЪЛШЕБНИ детски песни на Доно Цветков

ПРЕДИ 2-3 години излезе АЛБУМЪТ с 14 детски песни "Вълшебници", издаден от варненския композитор Доно Цветков.

От тях 6 са създадени от самия издател, а текстовете са дело на поетесите Райна Пенева и Кина Къдрева. С Доно се познаваме от повече от 25 г, той бе и основател и ръководител на Студио "ДА", от което "изскочиха" големите таланти изпълнители на съвременна българска музика. През 1992 г варненецът създаде и Фестивала за българска и международна музика "Откритие".

Пиша тази статия, защото самият композитор ми подари преди известно време диска, а пък се сетих, че наближава Рождество Христово. Е, сега ще изпратя диска с 14-те песни на внука си, нека послуша малко лъчезарна и мелодична българска музика.

Доно Цветков е сред учредителите и член на Изпълнителния борд на WAFA /WORLD ASSOCIATION OF FESTIVAL&ARTS/ Световната асоциация на фестивалите и артистите. Името му е вписано в английското издание "The International Directory of Distinguished Leadership" на Американския биографичен институт. Композиторът е член на журито и лауреат на дузина Международни фестивали за детска музика.

Всъщност Албумът "Вълшебници" е третият на варненския композитор след "Ало, ало, слънчице" /самата песен е с над 5 000 000 посещения/ и "Слънчева дъга". Стотици хиляди български деца попиват с душите си чудесната детска музика на "чичо Доно".

Е, време е българските бащи, майки, дядовци и баби да зарадват с нашенска музика рожбите си за Рождество и Нова година, това ще е прекрасен подарък.

Димитър КУНЕВ - Български
Потребител:


Коментар: