Прегледи: 817 - Коментари: 0
ПУТИН стартира първия танкер със сгъстен газ

ПУТИН стартира първия танкер със сгъстен газ

БЛАГОДАРЕНИЕ на гениалната политика във външните работи и в икономиката Русия изпреварва ФАЩ във все повече области.

С по-евтин и по-близо до Европа сгъстен газ, натоварен на руски танкер, европейските фирми ще купуват с предпочитание не по-скъпия американски газ. А независимо, че газът се товари на полуостров Ямал зад Полярния кръг, заради глобалното затопляне и прокаран път през ледовете от руски танкери, почти 8 месеца газът ще постъпва в Европа.

Горд от постиженията на Великата си държава, Путин даде заповед за товарене на първата "пратка" сгъстен газ по видеовръзка със завода на полуострова:

ПУТИН ДАЛ/даде/ СТАРТ ЗАГРУЗКЕ/на пълнежа/ ПЕРВОГО/на първия/ ТАНКЕРА СЖИЖЕННЫМ/със сгъстен/ ГАЗОМ/газ/ С/от/ ЗАВОДА "ЯМАЛ СПГ"

По команде/заповед/ главы/на главата/ государства/на държавата/ топливо начало/започна/ поступать/да постъпва/ в резервуары/в резервоарите/ судна/на съда/, передает/предава/ ТАСС

"Ямал СПГ" станет/става/ первым/първият/ заводом/завод/ "Новатэка" по сжижению/сгъстяването/ газа/на природен газ/.

Проект реализуется на базе Южно-Тамбейского месторождения /полуостров Ямал/ и предполагает запуск трех технологических очередей по производству СПГ мощностью около 5,5 мил т в год каждая. В настоящее время введена в эксплуатацию первая очередь завода, вторая и третья очереди будут введены в 2018–2019 г. После начала загрузки Путин заявил о необходимости формировать спрос на СПГ не только за границей, но и внутри страны, в том числе за счет поставок в отдаленные регионы. Кроме того, Путин потребовал расширить применение СПГ за счет перевода общественного транспорта на этот вид топлива.

Одновременно президент заявил, что производство СПГ не должно ослабить позиции России на рынке трубопроводного газа. Глава государства подчеркнул, что это не конкурирующие, а дополняющие направления, передает РИА "Новости". Кроме того, Путин выразил уверенность, что вторая и третья очереди завода "Ямал СПГ" будут запущены раньше срока, так же как и первая.

"Это только первый этап большого проекта в 16,5 мил т. Уверен, что и второй этап будет реализован раньше срока – уже в следующем году, и, скорее всего, и третий этап раньше срока, тоже уже в конце следующего, в крайнем случае, в начале 2019 г" – сказал он.

Ранее/По-рано/ на этой/тази/ неделе/седмица/ министр энергетики России Александр Новак заявил, что/че/ в ближайшие/най-близките/ несколько/няколко/ лет/години/ Газпром создаст/създава/ свою/своя/ технологию сжижения/на сгъстяване/ газа, уже/вече/ виден существенный/съществен/ прогресс в этом/това/ направлении.

https://vz.ru/news/2017/12/8/898740.html
Опубликовал Михаил Пасечник, 08.12.2017 в 22,41




Потребител:


Коментар: