Прегледи: 979 - Коментари: 0
КОРПОРАТИВНИЯТ феодализъм на Запада е по-жесток от Средновековния

КОРПОРАТИВНИЯТ феодализъм на Запада е по-жесток от Средновековния КОРПОРАТИВНИЯТ феодализъм на Запада е по-жесток от Средновековния

ТЕХНОЛОГИИТЕ промениха света – от Париж и Лондон до най-бедното африканско село.

Има нещо обаче, което западната цивилизация /чети: 5-вековни убийства и грабеж, вкл негърско робство/ не е променила изобщо. Това е жестоката социалната йерархия, огромното социално разслоение.

Тук не става въпрос за комунистически или социалистически идеи, а за реалния бит на хората. На поставената като фотос схема преди статията е свръх очевидно, че богатите са си останали богати, а бедните с нищо не са променили положението си.

Да добавим, че над 80 % от световните постижения в науката и техниката, които подобриха качеството на живот в света, не са постигнати от тези под 1 %, че и под 0,1 %, а са резултат от усилията на средната класа – учители, инженери, лекари, учени. А средната класа е все така отрудена и живее вън финансов, здравен и криминален стрес.

Да припомним отношението на министър Дянков към БАН, че били "синодални старци". Позор, но този позор продължава, дори във ФАЩ и по целия Запад.

Печалбите на корпорациите растат в геометрична прогресия, в аритметична растат инфлацията и доходите, а по целия свят бедните се увеличават. Долната снимка не е от бедна Азия, Африка или Латинска Америка, а от ФАЩ. Там бедните, т.е, които живеят под прага на бедността, са се увеличили до 10 % при управлението на "социалния" президент Барак Обама. Не защото той го е искал, а защото корпорациите и банките не искат да допуснат НИКОГО в своя Клуб на Мамона, на Златния телец, когото евреите УЖ са изхвърлили от религията си. На практика е точно обратното.

Доказателство за античовешката политика на Запада е опитът на ФАЩ да купят гласуването против преместването на Посолството от Тел Авив в Йерусалим. Не принципът и справедливостта, а парите, според "Богът на Запада – ФАЩ" са в основата на човешкия свят.

Е, в такъв случай не само Двете кули, а цял Ню Йорк, Лос Анджелис и т.н ще бъдат сринати от тези, които не приемат западния грабеж и лицемерие. Жалко за невинните американци – курбан за тези 0,0001 % от Америка.

Кога ще стане това не е важно, важното е, че то е неизбежно.

Димитър КУНЕВ - Български
Потребител:


Коментар: