Прегледи: 538 - Коментари: 1
Гьоте и Гьотце или падението на българо-европейското образование

Гьоте и Гьотце или падението на българо-европейското образование

ДЕМОКРАЦИЯТА, наложена на Българско много по-силово от комунизма доведе до катастрофа във всички сфери на обществения, а и респективно на личния живот на хората.

Снимка: РодинаБг.ком

Това се вижда отчетливо в здравеопазване, демография, икономика, селското стопанство – особено в зеленчукопроизводството, производството на плодове и животновъдството, вижда се трагичното състояние на спорта /от 10 златни медали през 1988, при участие на всички сили, вече в 2 Олимпиади сме без златен медал/, вижда се и падението в морала, десетки пъти увеличената престъпност и стократно увеличената наркомания, изобщо ДИМокрацията убива ВСИЧКО в Родината. Най-малко обаче се говори за падението в образованието, за което по робските на Запада тв – Нова, БТВ, БНТ и пр фалшивки говорят само при убийства в училищата или побои над учители и перверзии от всички участници в учебния процес.

Мога да дам хиляди примери, но ще се спра по-обстоятелствено на само един. В питания на ученици за това, кой е Гьоте, този духовен водач на немския народ /Бел.РодБг – Нали Немско е водеща в Европейския, вече Еврогейски, де./ единствено в немските паралелки на езиковите гимназии във Варна имаха познания, да отбележа не особено задълбочени, че и точни.

В десет други средни училища във Варна името на Йохан Волфганг фон Гьоте не беше чувано, а в София, където има "Гьоте институт", не знаеха практически всички ученици на кого този институт е кръстен. За сметка на това, около 1/3 от варненските ученици казваха, че Гьоте "е" Гьотце, футболист от Бундестима.

Има и обективна причина за ученическото незнание – творчеството на Гьоте не е включено в Задължителната подготовка по литература, като в тази програма няма включен нито един немски автор. За сметка на това се изучават "популистките" "Граф Монте Кристо" и "Робинзон Крузо".

Това налагано от Европейския съюз и от нашите министерстващи образователни влъхви НЕВЕЖЕСТВО рано или късно довежда до рязък спад на знанията, до технологично изоставане и създаване на едно затъпяло поколение. Поколение, което гледа с интерес единствено "Простаци на ефира" и се възхищава от убийците и престъпниците в "Под прикритие". А истинското прикритие на най-вредното министерство в Българско – това на образованието – е, че от водещи места в Европа по измерими дисциплини /математика, физика, химия, биология, география, четене с разбиране по български и решаване на практически задачи/ в момента родните ученици са на последно място в Еврогейския и под 75 % от страните по целия свят.

Кристално ясно е, че т.нар "ПИЗА", проверка на знанията на учениците от 9-ти клас по света, е създадена от глобалните корпрпации в техен интерес, но все пак тази проверовъчна система е приблизително точен критерий за знания и умения. Сривът е убийствен – ние сме спаднали с 50 % спрямо държавите след 10 Ноември 1989 г – зад нас са били 75 %.

Няма да пиша за вулгарния език на учениците, за насилието, което въпреки всички либерални "европейски" програми се увеличава, за големия % проституиращи ученици /вкл момчета/, за наркоманията, която "уж" спадала, а по официални данни 90 % от учениците са употребявали "меки" наркотици /от марихуаната настъпват при редовна употреба леки, че и тежки психически разстройства, вкл шизофрении/, а над 15 % /най-висок в Европа/ са редовно употребяващи амфетамини, кокаин и "жълто", т.е хероин, който почти ВЕЧЕ не се употребява в целия свят.

Взехме най-убийственото, най-ужасното и долното от Запада, т.е от ДИМокрацията и е време българският народ да разбере, че Западът и неговата грабителско-убийствена спрямо Българско политика е СМЪРТ за Родината ни.

Димитър КУНЕВ - Български
Потребител:


Коментар:

1. Потребител: К. Димитров     Дата: 2017-12-29 15:56:53    
Пичове, много ме кефите, ама, всуе се мъчите, май! Факт е, че всички извъртяли се досега на въртележката на властта са виновни за случващото се. А виновни те да са виновни, сме всички ние. От зор да сме консуматори, вече не усещаме какво консумираме. Някои дори не усещат когато отделят преработеното. Узакони се принципът: "Ти на мене, аз на тебе и ще си направим бебе". Някога, оприличиха страната ми на кенеф. Кенефът е Европа, а страни като България са каналът, който пази кенефа от преливане. Е, да, в кенефа все още слагат "Тоалетно пате", за да не смърди, докато в канала и един "Мистер Мускуло" не щат да сипят! Та, преливането ще се случи, жална им майка на внуците ни! "Националист" е вече мръсна дума, защото "Нация" вече е мръсно понятие. "Добрият" член на ЕС, се държи като онези чукове в клипът "Тухла в стената" на Флойд. Нему не е нужно да знае кой е и откъде е! Важно е да марширува и изпълнява!