Прегледи: 1094 - Коментари: 0
ЗА ЕВРОПЕЙСКИЯ Българско е парче от тяхната торта

ЗА ЕВРОПЕЙСКИЯ Българско е парче от тяхната торта

КЪДЕ пазаруват българите по Нова година и на кого дават парите си?

Прав е ДОСТА /макар и не изцяло/ Тодор Живков, като казва, че който няма пари, той не може да реши проблемите. А родната НОВОГОДИШНА 2018-та публика се втурна по МОЛ-ове и западни вериги магазини, завлекоха се пък новобогаташите, наследници БайГаньови, по Малдиви, Маямита и Мавриции, българинът се захвана по този и всички поводи да се разтушава предимно с извънграничен алкохол, че и защото бирените фабрики в Българско са 100 % чужда собственост.

Излиза нашенецът средностатистически от МОЛ-а и пъха в багажника на колата си /второ-трета употреба западна от преди нашия век/ "своето". Но – #КОЙ# се сеща, че не той ПОЛУЧАВА добро от крайната сметка, не българските производители ПЕЧЕЛЯТ, а над 80 % от парите ни потъват в западни джобове по Нова година, то и през цялата, ама сега е съвсем видно. Месо от Дания и Германия, домати, краставици, салати от Турция и Гърция, салами от Италия, Франция и Испания /обикновено двугодишни/, картофи, зеле и лук от Полша и дори от Англия, а родните земеделци и скотовъди ФАЛИРАТ. Че и защото субсидиите за нас са 50 % спрямо френски, белгийски, австрийски и пр, с аргумента, че нашите "лъжат". А се оказа, че Франция е лъгала с 500 мил Евро ежегодно.

Резултат: По родните пазари едва 20 % са българските зеленчуци и плодове /някои твърдят, че са дори под 10 %/, но пък Западът получава 80 % от нашите приходи. Българският завод за сода "Солвей-Соди" произвеждал суровината за западните перилни препарати, които купуваме с удесеторена цена на крайната стока. Чакай, бе авторе, то 80 % от печалбата на "българския" "Солвей-Соди" отива като дивиденти в джоба на белгийските мажоритарни собственици.

Радвай се, българино, член си 10-годишен на ЕвропИйския съюз, а неговият член е... нали го усещаш?

Димитър КУНЕВ - Български
Потребител:


Коментар: