Прегледи: 1224 - Коментари: 2
ДЕМОКРАЦИЯТА направи българина злобен и алчен

ДЕМОКРАЦИЯТА направи българина злобен и алчен

ОЩЕ ПО-ЛОШО е, че той престана да бъде градивен, да търси върхови технологии и започна да се задоволява със среднячество и дори с посредствеността в живота и в професията.

Спомням си колко спокойни, весели, изпълнени с радост и надежда бяхме преди демокрацията ако не всички, то почти всички българи. Когато показват филмите от онова "лошо" време, виждам действително как живеехме – в любов и разбирателство, в доброта и приятелство.

Вярно е, че стандартът ни беше по-нисък от този в Западна Европа, но дали сега не е същото? Напротив, "ножицата" между нашите доходи и тези в богатите европейски страни се увеличи. Сега в Люксембург доходите са средно 20 пъти по-високи от родните днешни, а при "Бай Тошо" имахме всички социални предимства, които сега получават "старите" европейци.

Нещо повече, дори ООН през 1987 г ни бе класирал на 27-мо място в света по жизнени показатели – собствено жилище /96 % от българите имаха собствен дом, това бе Първо място в света/, почивка /средно 22 дни отпуска и над 60 % от българите ходеха на курорт, вкл пенсионери/, равнище на престъпност /едно от най-ниските в Европа, сега престъпността е 2,5 пъти по-висока/, безработица /реално тя беше 0 %, дори държавата ни намираше задължително работа, никой не се безпокоеше, че ще остане без работно място/...

Изобщо сигурността бе благо, което тогава дори не предполагахме колко е ценно, разхождал съм се в Морската градина във Варна до 03, 04 часа сутрин без никакви опасения за себе си и приятелката си... Какви хубави времена.

Които обаче няма да се върнат. Днес хората в Българско се мразят генетично демократически. Народът – поради бедност и безработица, поради гадно и безчестно забогатялата класа от червени, сини, царски и герберастки изчадия – се отдаде на дребни и едри престъпления, на откровени кражби и измами. И при "Бай Тошо" си вземахме по нещичко от държавната баница незаконно, но сега новите олигарси, особено чуждите /Западните банки и корпорации крадат 10:1 повече от нашите, които пък са безогледно алчни и долни/ направо мачкат безогледно работниците и служителите. Кога през социализма сме оставали без заплата – НИКОГА. Сега това е практика, а нали обещаваните ни от ДИМократите "независими" профсъюзи ЩЯХА да ни защитават? Не съм чул в някоя частна фирма да има реален профсъюз.

В курортите на Варна дори има картел на собствениците, които се договарят ежегодно да не дават повече от 400 лв на месец на работник, като само поради почти пълна липса на желаещи стигат до 450 – 500 от немай-къде. А зимата тези сезонни труженици нищо не получават. Това е истинската демокрация, истинската пазарна икономика. Грабеж и лъжа.

Точно за това, заради този яростен "демократичен" грабеж и тази "демократична" лъжа ПРЕОБЪРНАХА нормалния българин, общо взето умен, знаещ, честен и трудолюбив спрямо другите народи в злобно и алчно чудовище. Чудовище за себе си и за другите.

А в Българско преди демокрацията злобни и алчни бяха само поляците и украинците, останалите източноевропейци бяха човечни като нас.

Димитър КУНЕВ - Български
Потребител:


Коментар:

1. Потребител: Убийство Нови Искър     Дата: 2018-01-03 20:07:49    
Никога в България не е имало шесторно убийство - нито при монархията, нито при комунизма.

2. Потребител: Красимира     Дата: 2018-01-04 11:47:37    
Българите си бяхме алчни,груби,невъзпитани,недисциплинрани и завистливи,крадливи и т.н и при соца,само че се опитвахме да се прикриваме.Защото лозунга беше-"Човек за човека е приятел,другар и брат".Сега вече никой не се стреми да се прикрива.Няколко смехотворни примерчета ще дам.Работихме в Египет на 53 градуса жега в пустинята.Купихме си кола,платена със здраве.А кумецът ни от завист,изхвърляйки боклука нарочно одра открай докрай с пирон токущо купената ни от Кориком кола.Когато се разбра кой го е сторил човекът убедено каза,че имаме делари и ще си я боядисаме.Ей това му викам аз приятелство по български.Днес пък ще ти сринат бизнеса,ще ти подпалят вилата,ще те ограбят,ще отвлекат децата ти и т.н.Разлика никаква!