Прегледи: 3005 - Коментари: 1
НОВ УДАР на Русия срещу ФАЩ в геоенергетиката

НОВ УДАР на Русия срещу ФАЩ в геоенергетиката

НАЙ-ПОСЛЕ - договор по договор - Путин отстранява мръсните американски ръце от Русия, т.е на Горбачов и Елцин, от руската икономика, от руската енергетика.

Москва прекратява износа на обогатен и необогатен уран за Вашингтон. Според долната статия, благодарение на алкохолика Елцин, поставен начело на Русия от ционисти от хазарски произход, ФАЩ са платили за 500 т високообогатен уран само $ 11 млрд, до като пазарната му цена е била около $ 8 трил. Но Владимир Владимирович спира поредното кранче, от което Западът, т.е глобалните западни банки и корпорации грабят Русия.

Не е ли крайно време да поставим начело на Българско НАШИЯ "Путин", който да спре грабежа на Запада срещу българския народ?:

КАК ТАК-ТО/ТАКА/ ПЪК/??? ЗАПАД ОЗАДАЧЕН: РОССИЯ ПРЕКРАЩАЕТ/прекратява/ ПОСТАВКИ УРАНА В США
Картинки по запросу уран в сша

18 февраля/февруари/ 1993 г между США и Россией был/е/ подписан договор о/за/ продаже/продажбата/ оружейного/на оръжеен/ урана из уже/вече/ не нужных/нужни/, как/както/ тогда/тогава/ казалось/се е струвало/, советских/съветски/ ядерных/ядрени/ ракет/ракети/.

500 т высокообогащенного урана должны были доставляться в атомные электростанции США. Сделка заключалась в критический для российской экономики момент и ее стоимость составила всего 11 млрд$. Профессор института ядерной физики отмечает, что реальная стоимость такого количества уникального вещества около 8 трил $.

За прошедшие годы российский уран обеспечил значительную долю электроэнергии, выработанную на американских АЭС: половину своих потребностей они покрывали за счет сделки с РФ. Эквивалент отработанного топлива составил примерно 3,5 млрд т угля или 15 млрд баррелей нефти. Наконец, была подведена черта этому позорному договору начала 90-х и РФ официально отказывается доставлять топливо за океан.

В настоящий момент Россия ведет активную работу по строительству собственных станций как на родине, так и за рубежом и продолжает владеть огромными запасами высокообогащенного урана, который накапливался с 40-х годов 20 в. По оценке экспертов в закромах находится около 800 т.

Это/Това/ количество обеспечит/осигурява/ несколько/няколко/ сотен/стотин/ лет/години/ работы/работата/ российских/на руските/ атомных/атомни/ станций/станции/ и производство оружия/на оръжие/.

Опубликовано 08.01.2018 в 15,13
От: molnija1.ru




Потребител:


Коментар:

1. Потребител: Юлиан,     Дата: 2018-01-09 17:00:43    
,Плолитиците в Америка са луди и слепи по-голям процент от народите ги мразят България е пример те ни донесоха глад и нищета но то ще им се върне, от 26 страна в света по развитие сега на кое местосме?