Прегледи: 592 - Коментари: 0
Волен Сидеров в НС: Патриоти във властта е новата тенденция в Европа

Волен Сидеров в НС: Патриоти във властта е новата тенденция в Европа

Председателството ще завърши с твърдото убеждение на нашите европейски партньори, че в България патриотичните формации са надежден и стабилен политически партньор.

Това завинаги ще преиначи представата за подобни политически формации, които досега бяха с клеймо антисистемни или нежелани. Този процес върви в цяла Европа. Вече Европа няма да е същата. И най-важното е, че България е в крачка с тези тенденции. Тя не изостава, както е било много пъти в други отношения. България е в крачка с тенденциите да има по-голяма доминация на консервативните идеи, тенденциите да се спира неолибералната глобалистична концепция, която нанесе доста щети и доведе до финансови кризи в цял свят.

Това заяви в изказването си председателят на парламентарната група на Обединените патриоти - НФСБ, АТАКА и ВМРО Волен Сидеров при откриването на новата сесия на парламента. По думите му днес трябва да бъде отбелязан като исторически ден - 11.01.2018 г, защото ние сме председатели на Европа. Той напомни, че преди 11 г от парламентарната трибуна е произнесъл отрезвяващо слово и е казал да не бързат с еуфорията.

"Европейският съюз не е лоно Божие, в което влизаш и започваш да плуваш. Ще има много негативни неща, които няма да ни харесват. Минаха години и се оказа, че съм прав за доста неща. Сега в момента, това, което говорех преди 11 г го казват лидери в ЕС, лидери на големи държави" - подчерта Сидеров.

По думите ми започваме председателството на Европейския съюз с едно невиждано до момента управление. "През целия преход до днес патриотични формации не са участвали във властта. Това, което преди 11 г, когато влизахме в Евросъюза беше немислимо, днес е реалност. И не само у нас. Следващото домакинство ще бъде на Австрия, където също Партията на свободата, аналогична на Обединени патриоти, е вече в изпълнителната власт. Светът се промени от 2007 насам и това се вижда ясно. Неолибералната доктрина отстъпва за сметка на консервативните политически идеи, които се изразяват и от Обединени патриоти и от десноцентристките партии" - категоричен бе той.

Припомни също, че през 2000-та г, когато Партията на свободата, начело с Йорг Хайдер, тогава спечели много добър изборен резултат и предстоеше да влезе във властта, се предизвика шок и ужас. "Австрия беше изолирана, подложена на карантина и заплашена от тотална изолация от европейски и неевропейски държави. Сега, същата партия виждаме вече във властта и нищо страшно не става. Никой не бойкотира, никой не протестира. Това означава, че светът се е променил и че тези идеи, които ние развиваме от години насам, вече са идеи на прекалено много европейци. Те не могат да останат в ъгъла, те са вече политическа реалност" - обясни Сидеров.

"Напротив, нашите европейски партньори сега ще видят, че ние, обединените патриоти сме системна, а не антисистемна партия, както внушаваха някои наши опоненти през годините. Системна, защото една добре работеща система не може да съществува без баланс. За да има баланс, трябва да има и консервативно традиционно политически идеи. България ще покаже по време на това домакинство, че управлението ще е стабилно. Че тези намеци за нестабилност, несигурност или някакви подобни интриги, които се чуват не са верни" - каза от трубината още председателят на Патриотите.

В заключение той заяви, че през изминалата година, само за няколко месеца, управление коалицията ГЕРБ – Обединени патриоти, показа че може да се работи за стандарта на българите. Бяха направени десетки промени – законодателни и нормативни, които доведоха до облекчение на българския бизнес. Той от своя страна повиши средно с около 10 % доходите на своите работници и служители. "Това не беше се случвало. Също така 824 000 българи да получат повишение на пенсиите едновременно. Това не беше ставало по време на целия преход. Може да не е голямо, но е увеличение, което се чувства. Увеличение на заплатите има и в учителската гилдия, също един много важен сегмент от нашето общество. Над 100 мил бяха отделени за повишаване заплатите на военнослужещите" - изреди лидерът на АТАКА.

Той е категоричен, че през тази година целта им е да продължават с такива практически ходове, които да показват, че може да се работи за доброто на хората, без много патос и лозунги. "Ще продължим политиката за облекчаване условията пред бизнеса. Ние, Обединените патриоти, ще бъдем гаранция, че тази линия на поведение ще продължи. Линия на повишаване на стандарта на живот.

България в момента играе една балансирана роля и в региона на Балканите и в европейски план и като връзка между неевропейски и европейски държави и аз смятам, че по-добра позиция досега България не е имала" - завърши Сидеров.

От: Пресцентъра на Атака
Потребител:


Коментар: