Прегледи: 1093 - Коментари: 1
НЯМА по-голям звяр от демокрацията

НЯМА по-голям звяр от демокрацията

ДВЕ варненски момчета убиват 53-годишен бедняк.

Защо? Защо? Защо?

Сега всезнаещите медии ще "установят" точния час до минути на убийството, точния уред на убийството, свидетелите и заснемащите малолетни и непълнолетни ученици-сеирджии, както и причината за смъртта - черепно-мозъчна травма. И нито една от вездесъщите "информатори" на обществото - БТВ, Нова, "Стара", БНТ /чети: антиобществената и на запад наведената/ няма да ПРОИЗНЕСАТ истинската причина за убийството.

Няма никой "журналист" да се произнесе какво е накарало тези млади хора - на 14 и ненавършени 14 г - да прекъснат човешки живот. Това е то демокрацията. Иначе тя е абсолютно сляпа за това, което ВЕЧЕ става в българското училище. Защото там ще се преподава как след 9 Септември е било по-лошо от турското робство. Лъжата ражда чудовища - в такива се превръщат все повече български деца!

Демокрация - докарана насила от ФАЩ в Българско с + варварски бомбардировки за "страх" в съседна ни братска Югославия:

Окръжната прокуратура във Варна привлече като обвиняем и задържа за срок до 72 часа 14-годишно момче за убийство

Окръжната прокуратура във Варна привлече като обвиняем за убийството на 53-годишния бездомник Красимир Куртев, извършено по хулигански подбуди и по особено мъчителен начин, и задържа за срок до 72 часа 14-годишния Д.Ж.

Съучастник на задържания е 13-годишно малолетно момче, което не може да носи наказателна отговорност по закон. Настанено е в дом за временно настаняване на малолетни и непълнолетни извършители на престъпления. Разследването на убийството е възложено на следовател от Окръжния следствен отдел. Прокуратурата ще внесе искане във Варненския окръжен съд за вземане постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо 14-годишния Д. Ж.

Бездомникът бил намерен в безпомощно състояние в района на пазара до блок 20 в кв "Владиславово". Случаен минувач повикал бърза помощ. Лекарите установили смъртта на 53-годишния мъж, по чието тяло имало видими следи от наранявания. Аутопсията на тялото показала, че смъртта е настъпила вследствие тежка черепно-мозъчна травма. Починалият е и със счупени ребра, причинили разкъсване на вътрешните му органи. Благодарение на бързите и адекватни оперативно-издирвателни действия на криминалисти от ОД на МВР са установени четири лица - две момчета на 14 и две на 13 години, които имали отношение към тежкото престъпление.
След извършени процесуално-следствени действия, съдебни експертизи, оглед на веществените доказателства, претърсвания по неотложност и изземвания на 21 януари 2018 г са събрани доказателства, че извършители на тежкото криминално престъпление са 14-годишният Д.Ж и 13-годишният му съучастник К.М. Към настоящия момент не е установена вина на останалите две момчета - едното от които снимало действията на приятелите си, а другото наблюдавало случващото се.

На 16 януари 2018 г момчетата се скарали с бездомно живеещия Красимир. На 17 януари му нанесли побой. Три дни по-късно двете момчета отново нанесли жесток побой над пострадалия мъж.

Досъдебното производство е образувано по член 116, ал.1, т.6 и 11 от Наказателния кодекс – за умишлено убийство по особено мъчителен начин, извършено в съучастие и по хулигански подбуди.

От: Пресслужба на Апелативна прокуратура – Варна
Потребител:


Коментар:

1. Потребител: Сава Еленков     Дата: 2018-02-13 21:04:26    
Атака е курва на ГЕРБ.