Прегледи: 6759 - Коментари: 3
ЧЕХИЯ избра комунист и русофил за президент

ЧЕХИЯ избра комунист и русофил за президент

МАКАР че властовите лостове на чешкия президент не са решаващи, той като нашият има сериозни информационни и идеологически възможности.

Но Милош Земан и Игор Додон бяха единствените президенти от Европа, които бяха в Москва на парада по повод 70-годишнината на Победата на СССР над фашистка Германия. Не веднъж по възлови въпроси Земан е вземал проруска позиция и респективно антиевропейска, т.е против Европейския съюз.

Интересното е, че всички партии в Чехия, с изключение на Комунистическата призоваха своя "електорат" да гласуват против сегашния и вече нов стар президент. Обаче народът не избра партиите, а националния чешки интерес, който не е да слугуваш на Запада-крадец.

Защо ли изборът на комуниста Милош Земан силно ми напомня провала на Бойковата Цецка у нас?:

Чехия отново избра Милош Земан за президент! Прага, Чехия 27 януари 2018

Той победи с 51,38 % академика Иржи Драхош, който получи 48,61 %.

Чешките медии публикуваха емоционални кадри, на които се вижда как новият - стар президент празнува в изборния си щаб със съпругата и дъщеря си. Драхош призна поражението си, но заяви, че няма да се оттегля от обществения и политически живот.

"Ние не победихме, но и не загубихме. Гордея се с това, че с участието си на изборите вдигнахме огромна вълна от енергия и съм убеден, че тя няма да изчезне" - заяви Драгош, цитиран от чешката телевизия. Той поздрави Земан с победата и му пожела сили и здраве.

В първия кръг на изборите преди две седмици за Земан гласуваха над два милиона души, а Драхош получи с 600 по-малко. На първата си пресконференция Земан благодари на съпругата и дъщеря си, а след това на своя екип и на избирателите.

Не пропусна и да отбележи, че Прага не е успяла да повияе на изхода от изборите, а също така заяви, че няма да предаде доверието, което е получил.

И от: Блиц.Бг
Потребител:


Коментар:

1. Потребител: стефания тереза     Дата: 2018-01-28 10:11:36    
Браво на чешкия народ..правилно решение е взел ! Време е и ние да направим нещо в посока Русия..инече изчезваме като народ ! Само с Русия е нашето бъдеще,а не с "запада-крадец",което все повече народи ще го осъзнаят !

2. Потребител: Стоян Русев     Дата: 2018-01-28 18:27:57    
Браво на чешкия народ..правилно решение е взел ! Време е и ние да направим нещо в посока Русия..инече изчезваме като народ ! Само с Русия е нашето бъдеще,а не с "запада-крадец",което все повече народи ще го осъзнаят!

3. Потребител: Захари Йорданов     Дата: 2018-02-13 20:55:13    
Атака е курва на ГЕРБ.