Прегледи: 2810 - Коментари: 1
Социализмът ражда "национален автомобил" във Виетнам

Социализмът ражда "национален автомобил" във Виетнам

Вести.Бг пуска статия за "комунистически" Виетнам.

Защо "свободните" - чети: слуги на убиеца и крадеца Запад - медии в Българско ни "информират" за всяко американско развратно или джендърско дупе в ционистки Холивуд, но премълчават възхода не само на Русия, но и на Китай и Виетнам. Добре че има Интернет, че научаваме как Виетнам надминава по темпове на развитие и модернизация на икономиката не само всяка страна от "Европата", но и най-най-"модерните ФАЩ.

А очакваме Виетнам да изпревари не само ФАЩ, но и Корея и Япония, капиталистическите "първенци":

Виетнамската Vingroup скача в неизвестното с първия "национален автомобил".

На остров в северен Виетнам, конгломератът Vingroup изгражда най-амбициозният индустриален проект в историята на комунистическата /социалистическата/ страна: завод, който трябва да е готов с първия "национален автомобил" на Виетнам в следващите две години.

Vinfast, както се казва автомобилната марка на Vingroup, ще започне да произвежда електрически мотори в завода по-късно тази година, намиращ се до пристанищния град Хайпхонг, догодина трябва да се появи седан, а след това кросоувър. Двата автомобила ще бъдат показани през октомври на автомобилния салон в Париж. На о-в Кат Хай в момента се строят стъклена централа и изследователски център. Проектът, за който Vingroup инвестира $ 1,5 млрд в началната му фаза, е толкова голям, че се използват всички компании от северен Виетнам /и такива от южен/, произвеждащи стълбове и колони. Производството на автомобили, обаче, ще е скок в неизвестното за виетнамската икономика, който може да се сравни с южнокорейския опит от 70-те години, когато Hyundai започва производство. В момента концернът е на 5-то място в света.

Проблемът за Vingroup е, че във Виетнам се залага основно на двуколесни, като през миналата година са купени под 250 000 автомобила в страната, което е около четвърт от колите, продавани в по-голямата и по-богата Индонезия. Конгломератът Vingroup е най-големият компания за недвижими имоти в страната, произвежда храна, има вериги от магазини, управлява училища и университети, а в момента строи най-високата сграда в Индокитай.

Строежът на комплекса започва на 02 септември 2017 г, националният празник на Виетнам, на който се чества обявяването на независимост от Франция през 1945 г. "Има поговорка: всяка държава се нуждае от химн, флаг, армия, авиокомпания и автомобилни кампания" - коментира Робин Жу, старши анализатор на азиатските автомобили в Bernstein.

Първоначалната фаза на инвестицията е в размер на $ 1,5 млрд, като целият проект ще възлиза на $3 – 3,5 млрд. Плановете са годишно да се произвеждат по 300 000 електрически скутера и 250 000 автомобила.

До 2025 г този капацитет трябва да се увеличи до 1 000 000 скутера и 500 000 коли годишно.
Потребител:


Коментар:

1. Потребител: Георги Христев     Дата: 2018-02-13 20:52:46    
Атака е курва на ГЕРБ.