Прегледи: 2179 - Коментари: 2
ЕДИНСТВЕН ДОБРИН ИВАНОВ ОТ АТАКА НЕ ЛЕГНА ПРЕД МЕРАЦИТЕ НА СУЛТАН ЕРДОГАН ЗА ВАРНА

ЕДИНСТВЕН ДОБРИН ИВАНОВ ОТ АТАКА НЕ ЛЕГНА ПРЕД МЕРАЦИТЕ НА СУЛТАН ЕРДОГАН ЗА ВАРНА

ОСТАВАМ ВЕРЕН НА ТЕЗИ, КОИТО МЕ ИЗБРАХА

В последния ден от работната седмица Общинският съвет в град Варна проведе своята 27-ма поред редовна сесия само с две точки в дневния ред.

Втората от тях бе свързана с външнотърговската политика на морската столица и по-конкретно – решение за побратимяване на Варна с три града – Охрид – Македония, Хайфа – Израел, както и с турската провинция – Трабзон. Решението бе гласувано ан блок без възможност за общинските съветници да изразят своето становище за всеки един от градовете по отделно. Тази втора точка от дневния ред мина с почти пълно единодушие като единственото изключение бе гласа "ПРОТИВ" на общинския съветник от политическа партия АТАКА – Добрин Иванов.

Пред медиите младият варненски патриот бе категоричен и лаконичен: "В политиката има принципи, които при никакви условия не могат да бъдат прекрачвани" – заяви той.

На журналистически въпрос относно отрицателния вот Иванов поясни: "Аз съм издигнат и избран от квотата на политическа партия АТАКА в рамките на бившата Коалиция "Варна". Мотивите ми са продиктувани от неотклонната позиция на партията по отношение на Република Турция, която тя следва още от своето създаване през 2005-та г. Според нас, побратимяване на градове и нормални добросъседски отношения с тази държава са възможни само и единствено ако тя като наследник на Османската империя признае геноцида извършила над българския народ в периода 1396-1913-та г. Ние – националистите от ПП "АТАКА" оставаме непреклонни в своите позиции – Турция дължи над 10 млрд Евро обезщетение за наследниците на стотиците хиляди мъченици клани, горени живи и прокудени от родните си земи в Беломорска Тракия след първата Балканска война. Както знаете новият турски Султан – сатрапа – Реджеп Ердоган идва на посещение във Варна на 26-ти март. Аз считам, че тази визита е крайно унизително за нас като българи и провокативно от гледна точка на символиката, която тя носи. Питам се – Защо точно във Варна, случайно ли е това? Отговорът на тези въпроси се съдържа недвусмислено в заявките за териториални претенции към страната ни, които диктаторът прави през последните години. Ислямистът не веднъж заявява, че Лозанският договор от 1917 г не бил вече в сила, размахвайки географски карти, в които Варна е част от територията на новата му империя."

Младият варненски националист изрази своето неприкрито възмущение от единодушната "ибрикчийска" позиция на своите колеги в Общински съвет – Варна. Гласувайки против решението за побратимяване между Варна и Трабзон, Добрин Иванов заяви още, че няма как да остане равнодушен към териториалните претенции на един тиранин към родината ни от страна на неговата държава, в която ежедневно се избиват журналисти и политически противници на режима и където в настоящия момент се извършва реален геноцид над един народ като кюрдския, наброяващ близо 40 мил души.

В България битува всеобщото схващане, че политиката е мръсна професия, в която няма нищо свято. Въпреки това обаче съществува и една друга народна мъдрост – "Всяко едно правило си има и своите изключения." Едно такова продължава да е варненския общински съветник от политическа партия АТАКА – Добрин Иванов.

На отминалата сесия той единствено гласува според своите съвест и морал, оставайки на своя пост в служба на отечеството си – верен до последно на всички онези пламенни родолюбци дали своя вот за него.

Александър Атанасов – Варна
Потребител:


Коментар:

1. Потребител: Сандро     Дата: 2018-02-16 22:35:20    
С това гласуване Добрин остана верен на всички, които го избраха. Неговото поведение в общината е поредно доказателство за принципността на ПП. "АТАКА" в политиката. Той не си позволи да измени на тези, които помнят Перущица и Батак, както и своите прокудени деди от Беломорска Тракия.

2. Потребител: Сандро     Дата: 2018-02-16 22:35:46    
С това гласуване Добрин остана верен на всички, които го избраха. Неговото поведение в общината е поредно доказателство за принципността на ПП. "АТАКА" в политиката. Той не си позволи да измени на тези, които помнят Перущица и Батак, както и своите прокудени деди от Беломорска Тракия.