Прегледи: 1772 - Коментари: 1
Сидеров пред Паметника на Апостола: Смъртната присъда на Левски е неправомерна!

Сидеров пред Паметника на Апостола: Смъртната присъда на Левски е неправомерна!

Искаме контрапроцес да изчисти името му

Лидерът на АТАКА Волен Сидеров ще предложи в Народното събрание да се създаде анкетна комисия.

Работата на комисията ще бъде да ревизира съдебния процес срещу Апостола, в резултат на който е бил осъден за криминално престъпление. С това ще се изясни истината за кончината на Апостола. Необходимо е да бъде проверено спазването на приложения закон и правилата на османското правосъдие.

Това стана ясно от думите на Волен Сидеров пред журналисти пред Паметника на Левски в столицата, където симпатизанти на партията почетоха паметта на Апостола. "Предлагам да бъде направен символичен т.нар контрапроцес, тъй като е минало много време и да се изяснят правните обстоятелства на съденето на Левски. Да се изясни, че всъщност Левски е осъден за криминално престъпление по чл 184 от тогавашния турски Наказателен кодекс, а не за това, че прави комитети и организация за революция" - уточни патриотът.

По думите му за комитетската дейност тогавашната османска власт е предвиждала заточение. "Виждайки, че това е предводителят на всички комитетски дела, те са бързали тихомълком, без много шум, да го осъдят на смърт. Такава е била директивата."

"Ние искаме да се преразгледа този процес! Левски да бъде оневинен, той не е убиец" - категоричен бе Сидеров.

Той припомни, че когато се искаше канонизирането на Левски от църквата, имаше код, аргумент, че той е извършил убийство. "Не, Левски не е извършил убийство, това вече е доказуемо. И има достатъчно документи, има османски отдел в Народната библиотека. Всичко това трябва да бъде проучено от една компетентна комисия. Аз ще предложа проф Семов за председател на Анкетната комисия в парламента. Тя да се обърне към МС, Народната библиотека, БАН, Института по история, всички възможни правни и исторически авторитети и те да установят истината. Истината ще те направи свободен, се казва в Евангелието. Ние истината за Левски още не я знаем" - подчерта лидерът на АТАКА.

Според него пред паметника на Левски се слагат цветя, леят се слова и се говорят какви ли не небивалици, а всъщност не изясняваме истината за неговата смърт, за това, че той е екзекутиран неправомерно от Османската власт. "Това е моята идея и ще работя с колегите ми по нея и смятам, че ще имам широк и добър отзвук сред българската общественост" - заяви още Сидеров.

Атакистът смята, че процесът срещу Левски, на който му издават смъртна присъда, по много данни и доказателства, научни и юридически, е привършена неправомерно. Тя се издава въз основа на едно-единствено свидетелство на един неграмотен човек – някой си Вутьо, че Левски е убил слугинчето Стойчо.

Това не е вярно и вече може да се докаже" - заключи Сидеров.

От: Пресцентъра на Атака
Потребител:


Коментар:

1. Потребител: Атанас Славеев     Дата: 2018-02-20 14:41:18    
Атака е курва на ГЕРБ.