Прегледи: 2446 - Коментари: 0
Млад автор написа книга, която върна турското робство и обяви патриотизма за добър

Млад автор написа книга, която върна турското робство и обяви патриотизма за добър

Бел.РодБг: Книгата е качена свободно в Интернет.

Млад български автор написа книга, в която върна турското робство като такова, и представи отново патриотизма като най-доброто възможно нещо.

Книгата предстои да се издаде от от изд "Лексикон", фокусирано изцяло върху българската литература. Тя е била предложена в ежегодния конкурс за исторически роман. Не е спечелила, но въпреки това и избрана за издаване, защото е интересно и увлекателно написана.

За кратко, романът се появи безплатно в Мрежата, след като объркване в комуникацията между автора и издателството, оставило автора с впечатлението, че издателството не се интересува от творбата. "Няма нужда да се издава, реших да я пусна свободно в Интернет. Който иска може да я изтегли. Не съм я писал за пари, а за България..." – така авторът Добри Божилов обясни мотивите си.

Книгата се казва "Задругата". Тя се опитва да създаде надежда като го прави в най-голямата тъмнина от нашата история. Щом тогава може, значи и днес може, и пропадането на България е обратимо. Това е едно от посланията в творбата.

"Книгата е хард-патриотична и донякъде – хард-русофилска. Време да е отхвърлим измамите на последните години и да посочим с пръст истината. И патриотизмът, и Русия са добри. Не могат да се създават измислени, поливани с долари образи, и да ни се изкривяват съзнанията. Това е Истината, работата на изкуството е именно да казва Истината, когато политическата конюнктура я крие и подменя" – обясни Божилов.

Той добави още нещо, свързано с пазарния подход към писането: +Тази книга е интересна и с друго. Тя е направена така, че да се конкурира не само с другите книги, а и с всички други потенциални занимания в свободното ни време. Т.е ако я прочетете, да ви е по-приятно, отколкото ако играете игра, гледате филм, или кликате във Фейсбук. Трябва да се промени мисленето на авторите. Ние се конкурираме не само с другите автори, а със СтарКрафт и реалити форматите. Не можем да се затваряме в литературната общност и да се чудим защо "хората не четат". Като напишем нещо, което да пребори игрите и клиповете, и ще започнат да четат. "Задругата" е писана с подобен подход. Хората няма да съжаляват за времето си, и в бъдеще ще търсят други подобни книги" - каза Божилов.

Очаквайте я съвсем скоро на книжния пазар.

Г.Н.
От: zname365.com
Потребител:


Коментар: