Прегледи: 2454 - Коментари: 1
ВЕЛИКДЕНСКИ красоти

ВЕЛИКДЕНСКИ красоти

НЯМА по-свят ден в нашия български духовен календар от Великден.

Снимката е от Велика събота, в квартал в самия център на Варна, на не повече от 300 м от община Варна. Същото състояние имаха местата за контейнери в цялото пространство на около 500 м от заснетото на снимката.

Веднага ще кажа, че не са виновни циганите. Както в този случай, така и в други. Казвам го от името и на завършен националист.

Защото съм виждал колко съзнателно работят циганките при почистването на осраните от българи най-вече автобусни спирки и тротоари. И не само заради контрола от собствениците на фирмите и общинарите.

Същите впечатления имам от работниците, които обират контейнерите. Действат съвестно момчетата.

Ние българите сме абсолютно "демократизирани" - безумно немарливи, в къщите сме педантични за ред и чистота, навън хвърляме безразборно всичко, което не ни трябва. Виждал съм десетки пъти захвърлени торби за смет, ей така на улицата или на тротоара, а контейнерите са на не повече от 100 м. А все "държавата" ни е виновна.

А на времето, по Бай Тошово време, нека да напомним, че Варна години наред бе най-чистият град в Републиката.

Димитър КУНЕВ - Български и Словянски
Потребител:


Коментар:

1. Потребител: inakomislesht     Дата: 2018-04-08 19:30:52    
Така е,но я да видим в Италия,дори и в Германия - ами то е същото,защото навсякъде са втълпени тия пусти еврогейски и евроатлантически ценности,изобщо да нямаме възможност да мислим за ближния си ако щете и за близките си,но с уточнение не и за простолюдието.