Прегледи: 2820 - Коментари: 0
ВАРНА, ЦЕНТЪРА: ДУПКА ДО ДУПКА

ВАРНА, ЦЕНТЪРА: ДУПКА ДО ДУПКА ВАРНА, ЦЕНТЪРА: ДУПКА ДО ДУПКА

ДОБРИН ИВАНОВ /на снимката/, ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИК ОТ АТАКА – ВАРНА – КМЕТА ДА СЕ ПОГРИЖИ И ЗА МАЛКИТЕ УЛИЦИ

Представителят на политическа партия АТАКА във варненския Общински съвет алармира за поредно нехайство от страна на фирмите отговарящи за поддръжката на пътната инфраструктура в морската столица.

След последния дъждовен период от миналата седмица зейнаха огромни дупки в района на МБАЛ – "Света Анна". Господин Иванов разкри за внезапна поява буквално на ями с дълбочина до около 10 сантиметра върху пътната настилка на улиците "Битоля", "Селиолу", "Братя Бъкстоун" и "Уилям Глатстон".

Водачите на моторни превозни средства са принудени силно да отбиват от скоростта си на предвижване или да заобикалят тези "прелести" на инженерно-строителната мисъл в морската столица. От видео и снимков материал се вижда как на места с цел да не се стига до сериозни произшествия в тъмната част от денонощието живущи от района са запълнили зеещите кратери с отпадъци и неизползвани автомобилни гуми.

По думите на варненския общински съветник от квотата на патриотите в града продължава масовата порочна практика, при която фирми получили правото за ремонт на улици реализират своите печалби за сметка на качеството при изпълнение на поръчките. Главната причина за внезапната поява на тези дупки при най-незначителни промени в метеорологичните условия е буквално козметичното асфалтиране. Не повече от 2 см е дебелината на настилката, която изпълнителите полагат. Така поради системната имитация на ремонт се стига до там, че даже и преминаването на един велосипед е в състояние да превърне пътното платно в руина наподобяваща последствията от "приятелските" англо-американски бомбардировки над София от 1943 г.

Иванов възнамерява да отправи въпрос на предстоящата Сесия на Общинския съвет за окаяното състояние на централни варненски улици с настояване най-после да упражни ефективен контрол над фирмите – изпълнители, защото тези дупки са не само опасни за автомобили, но и се оказват едни бездънни ями, в които потъват парите на варненските данъкоплатци. Веднъж плащаме само, защото притежаваме МПС, втори път – застраховка и не на последно място – винетни такси, чиято стойност всяка година необосновано расте. Патриотът категорично ще настоява пред кмета на община Варна – Иван Портних най-после да помисли и за постоянните жители на този град, а не само за транзитно преминаващите през него като им строи високоскоростни отсечки.

Господин Иванов възнамерява още да организира подписка на живущите от четирите най-засегнати улици от последното безобразие на пътно-строителната мафия в морската столица. За младия варненски общински съветник патриотизмът е кауза за управление в името на обикновения човек, но за да се случи е необходим по-активен граждански контрол над тези, които упълномощаваме да вземат решенията.

Крайно време е и в нашия град да започнат да глобяват фирми и да им бъдат отнемани възложени поръчки, когато не си вършат работата – възмущава се още Добрин Иванов.

Александър Атанасов - Варна
Потребител:


Коментар: