Прегледи: 4562 - Коментари: 0
Скандал: Посолството на ФАЩ в София се използва за подслушване на българските граждани!?

Скандал: Посолството на ФАЩ в София се използва за подслушване на българските граждани!? Скандал: Посолството на ФАЩ в София се използва за подслушване на българските граждани!?

На горната снимка: Подслушвачите в София, а на долната - подслушвачите в Берлин /от където са подслушвали танте Меркел/

Повече от 80 американски посолства по света са включени в системата на Агенцията за национална сигурност /АНС/ и Централното разузнавателно управление /ЦРУ/ за радио и електронно наблюдение /Special Collection Service – SCS/.

Това става ясно от сензационна информация, изнесена от известния британски разследващ журналист и специалист Дънкан Кембъл. Още преди няколко десетилетия, през 1988 г, Кембъл разкри на световната общественост и информация за проекта за глобално проследяване и подслушване "Ешелон", създаден в онези години от САЩ. Сегашните му разкрития се базират на изнесената от Едуард Сноудън информация за глобалното подслушване от страна на АНС.

Снимките, които ще видите в тази публикация, показват, че системите на АНС-ЦРУ най-вероятно са поставени дори и в посолството на САЩ в София. Освен това те се откриват на други доста видни места в Европа, Южна Америка и Близкия Изток. Всички включват последен етаж без прозорци или конструкция, изградена върху покрива на посолството, за които се твърди, че прикриват системи за подслушване и наблюдение на мобилни телефони, wi-fi и радио мрежи. Системите са предназначени да “събират” комуникации от центъра съответните градове, както и от правителствени сгради.

Познатата ни сграда на американското посолство в София – целият последен етаж на средния и най-висок корпус е без прозорци, но съдържа специфични панели, които според Кембъл, са създадени, за да скрият устройствата за събиране на информация. Американското посолство се намира южно от центъра в престижния квартал "Лозенец" и е на разстояние около 4 км от сградата на Народното събрание. Отворени остават въпросите дали българските служби знаят за тази инсталация, защо родните власти не поставят въпроса и защо са безразлични към риска гражданите на европейска София да бъдат подлагани на незаконно подслушване и следене от служби на чужда държава.

Посолството на САЩ в Хърватска
Сградата на американското посолство в Загреб също има цял етаж без прозорци, който според Кембъл Дънкан се използва за разполагане на подслушвателна апаратура.

Американското посолство в Берлин
Посолството на САЩ в Берлин се намира точно до Бранденбургската врата и гледа директно както към Бундестага, така и към кабинета на канцлера Ангела Меркел. Както съобщава немското издание "Шпигел" инсталацията за подслушване, инсталирана на покрива на посолството /оградена в червено/ се използва, за да се следят немските правителствени и бизнес комуникации. Инсталацията има два радио прозореца /маркирани с жълтите стрелки/, от които директно се виждат сградите на парламента, правителството, както и офисите на "Шпигел".

Американското посолство в Мадрид
Испанските власти подложиха на остри критики САЩ, заради доклади за секретно масово подслушване на граждани. Документите изнесени от Сноудън разкриват, че около 3,5 мил телефонни разговори са били засичани средно дневно. Американският посланик в Мадрид беше привикан от държавния секретар, за да отговори на тези обвинения. При по-близък поглед върху покрива на посолството се вижда допълнителна постройка без прозорци. Посолството се намира северозападно от центъра на Мадрид, малко по-малко от два километра от сградата на испанския парламент и на малко над 3 км от Сената и Кралския дворец.

Секцията на американските интереси в Куба
Въпреки че САЩ няма официално посолство в Куба от 1961 г, Хавана се дава за пример за присъствието на SCS инсталации в списък предоставен от Едуард Сноудън през 2010 г. Квази посолството се нарича "Секция на американските интереси в Хавана" и се намира в сградата на Швейцарското посолство.

Посолството на САЩ във Виена
Американското посолство във Виена също е оборудвано с издайническата покривна постройка, която се намира в центъра на сградата. Посолството се намира южно от австрийския парламент, Общинската управа и правителствените сгради.

Вила северозападно от Виена
Австрийските медии съобщиха, че тази вила, която се намира на северозапад от Виена, е приютявала операция на АНС по наблюдение. Оборудването за "събиране" на информация се появява върху сградата в югозападния й край. Плоската постройка без прозорци е подобна на тази намираща се върху американските посолства по света.

Посолството на САЩ в Женева
Американското посолство в Женева гледа директно към централата на ООН и на покрива си има цял етаж без прозорци, в който се съдържа апаратурата за наблюдение. Едуард Сноудън е работил за ЦРУ в Женева за няколко години и е помагал в управлението на това скрито съоръжение.

Посолството на САЩ в Стокхолм
Американското посолство в източната част на Стокхолм се намира на по-малко от километър от телевизионната и телекомуникационна кула, която е сърцето на националната комуникационна система на Швеция. Постройката за наблюдение изградена върху покрива осигурява директен зрителен контакт с кулата. Стокхолм не е сред наблюдаваните столици в списъка на Едуард Сноудън, но не се знае дали списъкът е цял, както и какви промени са извършени в системата за наблюдение след 2010 г. Върху покривът на посолството е изградена “постройка за поддръжка”, която е подобна на много от гореизброените.

Посолството на САЩ в Каракас
Американското посолство в столицата на Венецуела има две постройки от дясната страна на покрива, както и голяма постройка в средата на покрива, която е без прозорци. Посолството "гледа" към центъра на Каракас и се намира на около 6 километра от парламента на Венецуела.

Посолството на САЩ в Нигерия
Посолството на САЩ в Лагос, Нигерия е посочено в списъка на Сноудън, съдържащ американски сгради, върху чийто покрив са изградени системите за подслушване и следене.

Източник: Хаштаг-BG

Между другото, ако се чудите, защо българина търпи! Ще Ви припомня какво каза Николай Цонев, /!/ бивш военен министър на РБ, това НЕ Е случаен човек...:

"Внимание, психотронно оръжие срещу протестиращите". "Пустинни котки" са нападателна бойна техника, която може да носи и психотронно оръжие. Властта се уплаши от ескалацията на протестите и изкара бронирани автомобили, уж за "охрана" на протеста. Освен че присъствието на военна техника по софийските улици има силен сплашващ ефект върху недоволните граждани, които от ден на ден стават все повече. Бойко Борисов явно не на шега вижда накъде отиват нещата и се опитва да пречупи хората и да ги откаже от справедливите им искания. "Пустинните котки" са бронирани автомобили, които по цял свят се използват и при потушаване на безредици. В тях има възможност за качване на модулно оборудване, което може да включва мощни заглушители за мобилни телефони, радиостанции, смущение на телевизионния сигнал и т.н. Освен това според случая може да се монтират източници на ултракъси вълни, които са вредни за здравето на хората и могат да доведат до главоболие със седмици, загуба на съзнание и др директни физически и психически вреди. Целта да бъдат извадени котките по софийските улици е ясна – да бъдат разпръснати насилствено демонстрантите. Лично предупреждавам протестиращите – ако видите бронираните автомобили от снимката – отдалечете се – все още никой не знае какво е качено в карусерията им и какви са рисковете за здравето ви. Официално призовавам военния министър Аню Ангелов да информира обществото с каква цел е извадена бронирана техника срещу мирния протест на гражданите.

Вече е ясно, че ГЕРБ предусеща пълния крах и с не подбира средствата – Бойко Борисов и Цветан Цветанов нямат моралните ограничения да приложат насилие срещу българските граждани и дори да обявят военно положение..."

От: Бългериън таймс
Потребител:


Коментар: