Прегледи: 2440 - Коментари: 0
БЕГЛЕЦ от Шумен хванат във Франция и вече в Ловешкия

БЕГЛЕЦ от Шумен хванат във Франция и вече в Ловешкия

Откакто Българско е "демократично", престъпността се е увелечила над 10 пъти, а бягствата от затворите и местата за настаняване нямат чет:

Беглец от българското правосъдие с влязла в сила присъда за средна телесна повреда е приведен в ловешкия затвор

44-годишният Лъчезар Георгиев от Шумен е бил приведен в Ловешкия затвор на 12 април т. г, след като години наред се е укривал от българското правосъдие за изпълнение на влязла в сила присъда.

С обвинителен акт на Районната прокуратура в Шумен Георгиев бил предаден на съд за причинена средна телесна повреда на свой роднина. С присъдата на Шуменския районен съд е приведена и предишна условна присъда на Георгиев за изнудване, по която бил осъден на 1 г лишаване от свобода. Съдът определил той да търпи общо наказание от 3 г лишаване от свобода в затвор.

Докато делото срещу Георгиев се разглежда от втората съдебна инстанция – Шуменския окръжен съд, мъжът напуснал България. На 12 юли 2013 г Районната прокуратура в Шумен издала европейска заповед за арест, за да бъде установено местонахождението на Лъчезар. На 16 септември 2014 г той бил установен във Великобритания. Започнало производство по ЕЗА, което продължило няколко години. Властите във Великобритания поискали уверения от България за условията в местата за лишаване от свобода, като кореспонденцията между съдебните власти на двете страни стигнала до коментар на квадратните метри на затворническите килии. Делото все още не е приключило.

Междувременно Лъчезар Георгиев пътувал във Франция. Там на 21 февруари т. г е задържан от френските власти, които го предавали на 12 април в България.

Влязлата в сила присъда вече е приведена в изпълнение.

От: "Връзки с обществеността"
в Апелативна прокуратура – Варна
Потребител:


Коментар: