Прегледи: 2591 - Коментари: 0
ПИСАТЕЛЯТ Ангел АНГЕЛОВ с алегорична книга

ПИСАТЕЛЯТ Ангел АНГЕЛОВ с алегорична книга ПИСАТЕЛЯТ Ангел АНГЕЛОВ с алегорична книга

ДНЕС от 18,00 в книжарница "Хермес" във Варна местният прозаик Ангел Ангелов представи новата си книга "Внезапно сбогуване".

Първи новата творба представи собственикът на издателство "Хермес" /И верига от 12 книжарници в страната./ Стойо Вартоломеев /на горната снимка заедно с автора/. Издателят наблегна на особения и неподражаем стил на автора и особено на алегоричния му изказ. Г-н Вартоломеев подчерта, че тази книга е за образовани и мислещи читатели и заради иносказателните образи и истории, и заради многопластовия идеен заряд. Сборникът от разкази е подчертано на съвременни теми, издателят ги нарече "социални", но ние от РодинаБг.ком по-скоро бихме ги нарекли политически. Защото зад привидно битовите истории, зад първия разказвачески план, дишат радост, драма, а и трагедии. На варненци, на българи, на човеци – днес, тук в Българско.

На представянето на новото произведение присъстваха /почти/ всички пишещи "братя" във Варна. Известният философ и критик Панко Анчев се спря на трудната съдба на Ангел Ангелов, който обаче не се е оставил на вихрите на живота. Анчев обстойно се спря на разказите "Не те обичам вече" и "Бетовен", във втория – за сразяването от демокрацията на човека, т.е на доброхарактерните хора на изкуството.

Но – защо да хабя думи за нещо хубаво, защото "Доброто дело само хвали майстора си.", и защото просто прочетете книгата... за Варна, за нашия тъжен и ... единствен живот.

Димитър КУНЕВ – Български и Словянски
Потребител:


Коментар: