Прегледи: 2907 - Коментари: 0
СЛАВИЯ пречупи високомерните от ФК "Левски"

СЛАВИЯ пречупи високомерните от ФК "Левски"

Днешният сблъсък между най-стария български футболен отбор /Не е ФК Ботев, защото белите са първият регистриран в съда официално./ Славия и незаслужаващите да носят името на Апостола футболни хулигани завърши със сладка победа не за сините.

Няма да коментирам подробно двубоя, защото повечето любители на спорта и футбола го гледаха по една от купените от Д.П телевизии. За мене като славист от най-ранна детска възраст не е най-важното, че Славия спечели за 8-ми път Купата на Българско или че го прави за пръв път след 1996 г.

Радостта, насладата, удоволствието и най-вече удовлетворението беше заради просташкото и високомерно отношение на голяма част от привържениците на ФК "Левски". След като в мача с другия облагодетелстван от соца отбор, ФК ЦСКА, взривиха бомбичка и едва не отнеха зрението на българска полицайка, без всякаква причина, днес - самозабравили се в масата на Националния стадион "Васил Левски", сините простаци псуваха, крещяха мръсотии и най-грозното - държаха се без капка уважение към противника.

Славия защити достойнството си на клуб и на футболисти като личности. Белите играха мъжки, самоотвержено и без лични самоизтъквания.

Георги Петков, Георги Йомов и още възпитаници на юношеската школа на ФК "Левски", изхвърлени пак от грубо самозабравили се сини простаци-запалянковци, бяха в основата на успеха на по-стария клуб. Така Славия ще играе в Европа, а левскарската публика, чети: в основата си просташка сбирщина, ще трепери за третото място и после в сблъсък с някой от 6-то място надолу - такава е играта.

Да не забравяме, че Славия е първият български отбор, достигнал 1/2 финал на Европейски клубен турнир - през 1967 г срещу славния тогава Глазгоу Рейнджърс.

Димитър КУНЕВ - Български и Словянски
Потребител:


Коментар: