Прегледи: 2815 - Коментари: 0
Сидеров в БНТ: За мен най-важното е да вдигнем доходите на хората!

Сидеров в БНТ:  За мен най-важното е да вдигнем доходите на хората!

България има огромна изгода да търгува с Иран

Снимка: РодинаБг.ком

България има огромна изгода да търгува и да има връзки с Иран.

Не поради симпатии и антипатии, а заради българския интерес. Това заяви председателят на ПГ на Обединени патриоти и лидер на АТАКА Волен Сидеров в сутрешния блок на БНТ след посещението си в Техеран.

Той коментира, че е имал срещи на високо ниво с първия вицепрезидент, министъра на петрола, министъра на икономиката и финансите, председателя на търговската камарата, депутати от иранския парламент. "Всички те повтаряха: "Давайте да работим, да търгуваме, искаме да увеличим оборота с България." Той в момента е 100-115 мил Евро, да стане 1 – 2 млрд.

По думите на Сидеров иранци имат нужда от всичко, което правим – строителство, инфраструктура, продукти от селското стопанство. Това са сериозни възможности за българския бизнес и откриване на работни места.

"Ние сме в политиката, за да вдигаме стандарта на живот на българина, да раздвижим икономиката. Политиката на рестрикции, санкции не е работеща, тя не води до нищо добро" - категоричен бе лидерът на АТАКА.

Относно правителството решение да се предложи на НС вдигне мораториума върху изграждането на АЕЦ "Белене", Сидеров каза: "Аз, като лидер на партия, която участваше в организирането на референдума за проекта, винаги съм подкрепял идеята да бъде построена Втора атомна централа и това е нужно на България, това ще бъде стратегически правилно. За съжаление, загубихме години в разправии." Според него трябва държавата да има участие, да не е чисто частен проект.

За отношенията в Обединени патриоти коментира: "Аз съм конструктор на тази коалиция. Смятам, че тя беше правилно решение, правилното решение е и да бъдем заедно на избори, независимо от разминаванията по определени теми."

На въпрос за подкрепата, която Каракачанов и Симеонов търсиха от Нинова за техни законопроекти, Сидеров бе категоричен, че планът за действие по законодателна линия трябва да се обсъжда стратегически. "Не днес дали да пушим, дали да не пушим, да дъвчем ли дъвка, да ядем ли захарен памук. Сега като се говори за човешки пороци предлагам да се въведе вероучението в училище. Вероучението или Закон Божий, както се е казвал на времето, учи те кое е добро, кое е лошо. Ако децата го учат от малки, ако учат, че има Бог и че ти си негово създание, може би много по-малко случаи ще има на агресия, на зависимости.

За мен най-важното е да вдигнем доходите на хората. Ние дойдохме в тази коалиция с идеята за 300 лева минимална пенсия. Аз не съм в изпълнителната власт, не съм вицепремиер, но да видим как да го направим" - отсече Сидеров.

Той е на мнение, че ако ще говорим за сфери, които са печеливши, нека да ги обложим с данък 50 %, но да отиват целево за пенсии, за здравеопазване.

От: Пресцентъра на Атака
Потребител:


Коментар: