Прегледи: 2959 - Коментари: 2
СЕЗОНЪТ в "Св Влас" не е май добре

СЕЗОНЪТ в "Св Влас" не е май добре СЕЗОНЪТ в "Св Влас" не е май добре

/Почти/ абсолютно празни бяха всички хотели в най-новия и може би най-елитния български курорт "Св Влас".

А вчера, в първия ден на юни 2018 сезонът в курорта бе открит в елитната дискотета "Планет". Гледахме влизащите и колите им /ние не бяхме вътре/ - доста и свръхлуксозни возила, костюми, дами и пр.

Друга е обстановката по хотелите – в един със 100 стаи, или да речем стотина имаше цифром и словом не повече от 15 летуващи, примерно 8 – 10 поляци и две-три млади руски майки с по 2-3 деца. Иначе прекрасен басейн, пребогата блок маса, вечеря, обяд, закуска, хубави стаи.

За съжаление в персонала имаше нелепи изпълнения от мургави служители, които шефката на салона напътстваше /все още без да крещи, ама се усещаше, че е на път/. Все още не работеше барът с хубави питиета, имаше само от ол-инклузива. А като обиколихме половината курорт – навсякъде безлюдие...

Лошото на "Св Влас" е, че плажът е миниатюрен и не събира повече от 100-на души, при това в най-гъст вариант. А кокетните хотели, особено на първа и втора линия, са 4-5 етажни, мах 6 и няма небостъргачите на Слънчев бряг или Златните. Добре е да се направят буни, та да се посъбере пясък.

По преценка на наш човек, специалист по икономика на туризма от Икономическия университет във Варна, за всичко – хотели, обзавеждането им вкл басейните, ресторанти, озеленяване, инфраструктура са отишли от нос Емине до Слънчев бряг поне 1 млрд лв, а "може би долари". В момента тези инвестирани пари не работят добре с толкова празни стаи.

Изобщо българският едър бизнес не е в час, вместо да влага големите си пари във високотехнологични производства и да създава висококачествени конкурентни стоки – строи леглова база, която работи 3, мах 3,5 месеца в годината, с трудоемка дейност.

Димитър КУНЕВ – Български и Словянски
Потребител:


Коментар:

1. Потребител: Тъп американец     Дата: 2018-06-02 16:52:36    
В момента цените за олинклузив са от 80 до 160 лева, сега е моментът, лятото става 135 евро на човек.

2. Потребител: Бял човек     Дата: 2018-06-02 19:38:55    
А къде се изливат канализациите на катунците дето ги наричат хотели?
Стоте човека на плажа има да се радват на подобрена морска вода и кефали от алкохолизирани туристи. По-прост туристически комплекс може да се срещне само в Русия. И защо е кръстено селцето Св. Влас по-добре щеше да се
прекръсти на Братя Диневи