Прегледи: 3665 - Коментари: 0
БОЙКО Играча срещу Путин Гросмайстора № 1

БОЙКО Играча срещу Путин Гросмайстора № 1

Бойко Борисов играе една игра, в която му се иска да не е пешка, а цар на шахматната дъска на политическа Европа.

За негово съжаление, неговите предшественици, особено Иван Костов, но и Станишев, Първанов и недоразумението Плевньо превърнаха Българско в нещо по-малко от пешка. Все пак Борисов е мъжкар /друг е въпросът, че се самонадува като панаирджийски балон/, та ако не цар, може да бъде кон или офицер в днешната Европолитика.

Това Владимир Путин знае прекрасно, но руският президент разбира, че днес-утре Бойко пак може да стане послушно котенце на Брюксел и да повтори краха на "Южен поток", Белене и "Бургас - Александруполис". Защото Путин прави всичко, което пожелае и реши, че е добро за Русия, а Борисов се вмества само в две три полета от шахматната Европолитика.

А и руският водач знае, че въпреки великите приказки за икономически възход, Българско е свършило парите и се чуди как да отмъкне нещичко я от Брюксел, я от Москва, а ние българите се стопяваме и изчезваме в Еврогейския:

ПУТИН РАСКУСИЛ/усети, чети: подуши/ ГАЗОВУЮ/газовата/ ИГРУ/игра/ БОЛГАРИИ/на Българско/ ПЕРЕД/пред/ ЕВРОПОЙ.

Болгария в своих/своите/ переговорах/преговори/ с РФ/Русия/ по "Турецкому потоку" хочет/иска/ показать/да покаже/ на что/какво е/ способна руководству/в ръководството на/ ЕС, однако/обаче/ президент России прекрасно понимает/разбира/ это/това/ и не даст/ще даде/ стране/на страната - Българско/ реализоваться/да се реализира/ на подобных/подобни/ условиях.

Данное мнение принадлежит политологу Сергею Маркову. Болгарский премьер провел переговоры с Владимиром Путиным в российской столице. Политолог попросил заметить, как Бойко Борисов пытался вывести Путина на уровень эмоций словами вроде "мы братья". Путин уже привык к подобным попыткам "порисоваться", он ясно дал понять, братья братьями, а деньги тоже нужно считать и напомнил Болгарии про судьбу "Южного потока", с которым Россия "влетела" почти на миллиард долларов.

Политический обозреватель попросил заметить, что в переговорах с Болгарией нужно помнить, что фактически не общаешься со страной, которая сама принимает решения. Марков продолжил, добавив, что планы Софии стать газовым хабом для региона так и могут остаться планами после новых заявлений Еврокомиссии. "Теперь нам нужны непролетные условия, Деньги вперед, гарантии после" - обозначил Марков российскую позицию.

Как самое разумное разъяснение поведения Болгарии можно выделить последние встречи Болгарии с главами ЕС. Когда им не дали очередных денег они "побежали" к России, надеясь попросту надавить на Брюссель.

При этом похвальным является сам факт, что страна не против дать протянуть "Турецкий поток" по своей территории. В дальнейшем это может дать эффект домино, когда одна за другой страны разрешат пустить газовую нить во все уголки ЕС.

Именно поэтому/затова/ крайне/е крайно/ важно, что/че/ Владимир Путин раскусил/усети - подуши/ газовую/газовата/ игру/игра/ Болгарии/на Българско/ перед/пред/ Евросообществом.

Опубликовал Алексей Кириллин, 02.06.2018 в 19,28
От: temafon.mirtesen.ru




Потребител:


Коментар: