Прегледи: 4900 - Коментари: 4
ВАРНЕНСКА журналистка даде на МВР чанта с 620 лв

ВАРНЕНСКА журналистка даде на МВР чанта с 620 лв

ДНЕС, около 19,45 на бул. "Княз Борис", срещу магазин "Рефан", на пейка до оградата на прословутата варненска "Дупката", беше намерена сивата чанта /на снимката/, която репортерът на РодинаБг.ком засне.

Всъщност вещта бе забелязана от варненската журналистка Ю.К., която веднага без да се замисли се обади на тел.112. Докато пишещата чакаше пристигането на полицията от Първо РУ на МВР във Варна, прегледа съдържанието на чантата. Вътре се оказаха 616 лв., /по-късно полицаят откри във вътрешно джобче още 2 лв. и 10 стотинки/, таблет "NoxtBook", простичък телефон "Нокиа", личната карта на притежателката на картата – 83-годишната С.М., както и нейна карта за безплатно пътуване по БДЖ. По-късно стана ясно, че жената е от стар железничарски род, както и че самата тя е работела в БДЖ.

Явно С.М. бе софиянка, защото имаше и билет за влак с днешна дата с маршрут София – Варна. По едно време някой позвъня на "Нокиа"-та, оказа се, че е дежурният в Първо районно. Бяха открили телефона от личната карта, по името на жената с чантата. След около 20 минути пристигнаха двама полицаи, като И.Ц. направи протокола за намерената чанта и вещите в нея.

В един момент, след около 20 мин процедура по описването /първо бяха отчетени 50-левките със сериите и номерата им, после двайсетолевките ит.н./, се появи възрастна баба по пенюар, развълнувана и съкрушена. Тя видя чантата и запита дали сме я намерили. Стана ясно, че е приятелка и варненска домакинка на възрастната собственичка на забравената чанта.

"С.М. едва ли може да се държи на краката си, затова сядахме от пейка на пейка, та явно тук сме я забравили чантата" – в непреодолимо вълнение каза възрастната жена. Полицаите попитаха как се казва приятелката й, разбраха, че става въпрос за С.М., а журналистката, доволна от постъпката си, се отправи към дома си.

Редакцията на РодинаБг.ком наистина е възхитена от почтеността на Ю.К., за разлика от грантаджийките от "типа" на Лора, Ани, Виктор, Сашо, Люба и пр., опорочили журналистическата професия с продажническото си и антибългарско поведение.

Димитър КУНЕВ – Български и Словянски
Потребител:


Коментар:

1. Потребител: Суворова     Дата: 2018-06-21 15:53:47    
Мисля, че е трябвало лично да се дадат парите на жената. Да се надяваме на добрите намерения на съседката... дано да не е някоя брънка от 'ало измамниците'

2. Потребител: Тим Северин     Дата: 2018-06-21 15:57:55    
Никоя жена на възраст не се разхожда с толкова парИ.

3. Потребител: Ения     Дата: 2018-06-21 16:03:13    
Има нещо гнило в Дания.

4. Потребител: муспи     Дата: 2018-07-24 23:40:44    
В МВРто отричат че някой им е давал чанта с толкоз пари!