Прегледи: 6107 - Коментари: 0
Дни на руската култура във Варна

Дни на руската култура във Варна

19 – 25 юни 2018

Текст: Община Варна

За поредна година във Варна ще се проведат Дни на руската култура.

Те са организирани от Общество за дружба и сътрудничество с балканските страни – Русия, Международна организация "Изкуство без граници", Община Варна, Дворец на културата и спорта – Летен театър Варна и Градската художествена галерия "Борис Георгиев" - Варна.

На 19.06.2018 г /вторник/ от 18,00 в залите на ГХГ "Борис Георгиев" – Варна ще бъде открита изложба с картини на руските художници – академик Григорий Потоцкий, Павел Волфсон, Наталия Адус, Любов Стройнова, Сергей Гнедой и Евгений Бурмакин. Изложбата ще се открие с музикална програма на народни изпълнители от руски ансамбли от Москва и Подмосковието.

На 23.06.2018 г /събота/ от 19,00 в Летен театър – Варна е организиран концерт, с участието на фолклорен ансамбъл "Кириллица" от Наро-Фоминск с ръководител Алина Тихонова, младежки танцов ансамбъл „Фантазия” от Подолск с ръководител Олга Касаткина, танцов ансамбъл "Фантазия" от Москва с ръководител Ирина Гусева, вокален ансамбъл "Премьера" от Подолск с ръководител Людмила Шашкина и народните певици Светлана Мирошниченко и Лидия Музальова.

Входът за събитията от програмата на Дни на руската култура Варна 2018 е свободен.
Потребител:


Коментар: