Прегледи: 7912 - Коментари: 0
УАЗ пуска евтин конкурент на КИА и Тойота

УАЗ пуска евтин конкурент на КИА и Тойота

Уляновският автомобилен завод /УАЗ/ пуска по-евтин конкурент на KIA SPORTAGE И TOYOTA RAV4

Пратеният в забравен сандък проект за първия уляновски широкопроходим автомобил все пак е размразен.

Новият градски широкопроходим УАЗ ще бъде пуснат в серийно производство най-късно до края на 2021 г и става достъпна алтернатива на Sportage и RAV4. Новият автомобил е създаден на база на "Кортеж" /Бел.РодБг – Автомобилът "на Путин", създаден от санкт-петербургски студенти./

Компанията УАЗ възстанови разработката на щирококопроходима кола с носеща платформа и производствен индекс 3170, се съобщава на страницата на RCI News. Новият уляновски "пътник" застава на конвейер в началото на 2022 г и за разлика от "Патриот" ще бъде ориентиран основно за градско движение.

Работата върху перспектвния УАЗ-3170 се водят при участието на специалистите от ФГУП НАМИ. Предполага се, че ключовите елементи на шасито ще бъдат уеднаквени с платформата на проекта ЕМП и на автомобилите Aurus/Кортеж. Колата с дължина около 4,6 м получава независима предавка за четирите колела, въпреки че ще запази присъщите за УАЗките големи широкопроходими възможности – не като "нежните" Toyota RAV4 и Kia Sportage.

Очакваният клирънс ще е над 200 мм, а дълбочината на преодолеваем брод достига от 50 до 70 см в зависимост от наличие/отсъствие на офроуд пакет. Двигателят отдолу се разполага по дължина, а пълната връзка се обзавежда с опционално блокиране на задната ос. Впрочем появяват се и най-достъпните версии на уляновския широкопроходим с трансмисия 4х2.

Що се касае до двигателите, то вървят "слухове" за две бензинови "четворки", които са създадени на основата на агрегата ЗМЗ-406 с привличане на специалисти от немската компания FEV Motorentechnik. Турбодвигателят от 2,3 л има 2 варианта мощност – 150 и 170 л/с. Отбелязваме, че по-рано 2,3-литровият турбодвигател ЗМЗ предричаха и за "Патриота".

И впрочем новото поколение на шипокопроходника дебютира преди градския – още през 2021 г.

От: auto.vesti.ru/news/show/news_id/697262/?utm_referrer...
Публикувал Сергей Манаков, 10.07.2018 в 16,49
Потребител:


Коментар: