Прегледи: 10135 - Коментари: 0
"МОРСКИЯТ ПАЛАЧ" в състава на Руския черноморски флот

"МОРСКИЯТ ПАЛАЧ" в състава на Руския черноморски флот

"Морският палач" влезе в състава на Руския военноморски флот

ДНЕС в Министерството на отбраната на Русия е денят на приема на новата военна техника.

На главата на ведомството Сергей Шойгу долагат за доставката на новите и модернизирани образци на въоръжение и военна техника. Един от най-важните обекти е корветът "Високото вълче", който току що влезе в състава на Черноморския флот. В арсенала на кораба се намира високоточното оръжие – крилатите ракети "Калибър".

Една заповед по радиото и след броени минути корабът вече е на зададения курс. Съдът е комплектуван за няколко седмици самостоятелно плаване. При това не само за провизии: мини, торпеда и снаряди. На борда е боен арсенал от всякакъв формат и на най-внушителните "Калибри".

Чужденците /Бел.РодБг – натовистите империалисти/ не случайно го наричат "морският палач". "Високото вълче" макар че по класификация е сравнително малък кораб, но работата не е в размерите, а в боекомплекта, който поставя в безизходица всеки противник. Например тук е и 100-мм артилерийска установка, която произвежда 80 изстрела/мин.

На борда са свръхчувствителните радиолокационни системи. Излиза, оттук можеш да поразгледаш другите кораби. А себе си да покажеш съвсем не е задължително. Корпусът е така проектиран специално, че да не издаваш собственото местоположение.

Засега в Черноморския флот този кораб е един. Има "близнаци" на Балтика и Каспия.

В близките години по флотовете ще се разположи цяла дузина кораби от проекта "Буян-М".

Публикувано 20.07.2018 в 15,00
От: spichky.ru
Потребител:


Коментар: