Прегледи: 10112 - Коментари: 0
ЗА Празника на Варна заседна знамето на Варна

ЗА Празника на Варна заседна знамето на Варна ЗА Празника на Варна заседна знамето на Варна

ПО ВРЕМЕ на най-тържествения момент от Деня на град Варна като асансьор между етажите заседна флагът на община Варна, гласуван като официален от Общинския съвет по време на мандата 1995 - 1999 г.

Ние от редакцията на РодинаБг.ком не вярваме в никакви предзнаменования и пр мистики, но сякаш този малък инцидент изобрази положението на града и общината на фона на знамената на Българско и нашия сегашен диктатор - Европейския съюз. Няма спор, че от най-красивия и модерен град на Родината морската столица се превърна в подгласник не само на София, но вече и на Пловдив и дори Бургас.

Варненци в огромната си цялост обичаме града си, че дори евродепутатът Емил Радев, пак варненец не пропусна да присъства на тържеството за Деня на Варна - Успение Богородично, или както казва народът "Голяма Богородица". Освен едноименната Катедрала, и църквичката от средата на XVII в "Малката Богородица" бяха препълнени с вярващи жени, които палеха свещи за Свещената майка на Спасителя, за прослава на майчинството и добротворството на жените.

Официалните лица /На горната снимка поред отляво на дясно/ - областният управител Петър Пасев, кметът Иван Портних, председателят на Общинския съвет Тодор Балабанов, омбудсманът на Българско и според осведомени кандидатката на ГЕРБ за президент Мая Манолова, контраадмирал Митко Петев, още депутати, районни кметове, общински съветници, ексдепутати, както и наистина родолюбиви и вярващи граждани се включиха в литийното шествие около Катедралата.

Православна Варна, воглаве с Варненския и Великопреславски митрополит Йоан се помоли за благоденствието на града и здравето на людете. Политическите лица целунаха ръка на Владиката, а той, скромен, но със сдържано достойнство поведе шествието.

Следва богата концертна и забавна програма в центъра на града и в Морската градина, а дано Варна си върне славата на най-добрия град за живеене в Българско, а защо не и един от най-добрите в Европа, Варна заслужава и с историята си, и с културните си традиции и с неповторимото си местоположение.

Димитър КУНЕВ - Български и Словянски

Бел.РодБг - Заради нещастен случай с две деца в Района на Морска гара и вълнолома беше отменена празничната програма.
Потребител:


Коментар: