Прегледи: 8436 - Коментари: 0
С БЛАГОДАРНОСТ ОТ АТАКА – ВАРНА КЪМ ОПЪЛЧЕНЦИТЕ НА ШИПКА

С БЛАГОДАРНОСТ ОТ АТАКА – ВАРНА КЪМ ОПЪЛЧЕНЦИТЕ НА ШИПКА

ПАТРИОТИТЕ В МОРСКАТА СТОЛИЦА ПОЧЕТОХА С ВЕНЕЦ ГЕРОИТЕ ОТ ШИПЧЕНСКАТА ЕПОПЕЯ

Навършиха се 141 г от едни от най-тежките битки в руско-турската освободителна война.

Става дума за грандиозните тридневни боеве по овладяването на Шипченския проход. В изключително неравните сражения с 27-хилядната армия на Сюлейман /Соломон/ Безумни силите на българското опълчение успяват цели три дни да задържат турското настъпление до идването на генерал Столетов. Над 3 хиляди опълченци загиват в храбрата отбрана на Орлово гнездо, в резултат на което се стига до героичната победа на шестия ден от началото на боевете за нашата братска Православна освободителка – Русия.

Във връзка с Паметта Българска за този чутовен подвиг на предците ни варненската структура на политическа партия АТАКА поднесе венец в знак на признателност към падналите бойци за свободата ни. Това се случи пред паметника на руските войни участвали в освободителната война, който се намира на ул "Гладстон" във варненския район "Приморски". Патриотите избраха датата 23-ти август, която по стария Православен стил се явява третия ден от шипченските боеве, когато в същност сраженията са били най-тежките и с най-много жертви от българска страна.

Варненските родолюбци отново припомниха на обществеността в морската столица, че вярата и изконните ни ценности съхраняват нашия народ през всичките тези пет века на робство и същата тя донася и свободата ни. И в днешния паметен за отечеството ни ден варненските националисти не пропуснаха да издигнат на почит величавия дух на Православието даващ спойката между нашите братски – Български и Руски народи, която безспорно е главния виновник за възстановяването на хилядолетната Българска държава.

Според членовете и симпатизантите на политическа партия АТАКА в град Варна основната причина за незавидното икономическо и политическо положение на страната ни в днешния ден е нихилизма породен от загърбването на нашия спасител Господ Бог. Отричайки се от исконната ни вяра ние станахме лесна мишена на тъмни сили, които ни откъснаха от руските ни братя по кръв, култура и духовност. Ето как ние се превърнахме в едно стадо на борещи се за оцеляване индивиди, неспособни да се обединим в името на каквато и да е кауза. Това стопи нацията ни с повече от два милиона, без да сме губили и една битка.

Тази нерадостна констатация показва само едно: Изключителната власт на духа над материалното в онези героични времена трябва постоянно да бъде пример за нас как се създава държава и как се брани отечество, род и родина.

За да я има България ние сме длъжни да държим жива паметта за бойците при Шипка, докато има и един българин останал на тази свещена посочена от Бог земя – единни в това благопожелание са всички активисти на варненската структура на политическа партия АТАКА.

Александър Атанасов - Варна
Потребител:


Коментар: