Прегледи: 10592 - Коментари: 2
ЛОШО: Не западен, а руски парафеминистичен филм на "Любовта е лудост"

ЛОШО: Не западен, а руски парафеминистичен филм на "Любовта е лудост" ЛОШО: Не западен, а руски парафеминистичен филм на "Любовта е лудост"

Нека да започнем с някакво верую: Изкуството не трябва да лъже, не бива да лъже, няма ПРАВО да лъже.

Защото филмът на режисьора и сценарист Владимир Бортко /на горната снимка на РодинаБг.ком, а на долната Ситито на Москва - нямаме собствена снимка от Ситито на Санкт-Петербург/, както каза на пресконференцията преди прожекцията /трябваше да лети за Молдова за награда/, поставя жената над мъжа, тя била "по-силната". Самият Бортко каза, че наистина любовта е лудост, защото той като млад бил влюбен и бил луд, но сега нямало да прави онези неща.

Ако в изкуството беше вярно, че в любовта няма вездесъщ разум, каква любов е тя, защото любовта е хармонията на духа и плътта, на рационално и емоционално, на свобода и дълг. А и Шекспировият Петручио действа в "Укротяването на опърничавата" не като слаб. А във филма главната артистка, която според думите на автора на филма, беше силната, акцентът й, доминиращото бяха хубавите й, прекрасни женски гърди, от най-висока класа, които, заедно с голото й тяло поне 5 пъти бяха в най-центъра на кадрите във всички ракурси. Нищо против прекрасните женски гърди, още от древна Елада е ясно, че освен за кърмене, те са съдържание на духовен взор за изящната красота. Впрочем, не бяха ли тези гърди, надали филмът имаше с какво да е запомнен.

Героинята Нина /в ролята красивата Ана Чиповская/ беше омъжена за средно млад учен, който след развода с нея стана професор по китаистика. Ама тя реши да му разреши ипотечния проблем – и хоп, секс с шефа на банката, като тя си каза, че е влюбена. Накрая, героинята, вече женена за мастития банкер и с дете от него, за да отмъсти на двамата, спа пак с ексмъжа си, секс прави с ексмъжа си. Рима – случайна, като уж съвестната съпруга отначало, която накрая определи, че тялото си е нейно, типично във феминистичен стил, верността е извън тялото й. Всъщност не отмъщение, а духовна празнота бе резултатът, така се оформи романтичната и търсеща принца /не/вярна принцеса.

Тази героиня можеше всичко, че и банкерът й купи туристическа агенция, браво на момичето с хубавите гърди. Къде е житейската правда, че в Русия един мъж от бедна, разрушена, унижена и с деформиран от Запада морал, възвърна величието, достойнството, световната сила на народа си. Не двама умни, но неразумни с хубавата жена мъже са житейската истина.

Иначе – прекрасна камера във филма, панорамни "хеликоптерни" кадри от Санкт-Петербург, от Зимния дворец, каналите, новите модерни банки, богатия купен апартамент на дамата с хубавите гърди. И хубави ресторанти, коли, руската олигархия повече, по-малко благородният руски народ.

И в едно /донякъде/ съм съгласен с г-н Бортко: Няма ЛЮБОВ без секс, но и няма СЕКС без любов, защото накрая на филма героинята /почти/ си призна, че е разбила 3 /Бел.РодБг – Всъщност бяха 4./ живота, но си продължи да ползва банкера, т.е парите му.

Димитър КУНЕВ
28 август 2018
Потребител:


Коментар:

1. Потребител: муспи     Дата: 2018-08-29 02:14:29    
Аз съм аврейче. Не съм пубертетен келеш, а над средна възраст ариец, - все сте чували де че ние авреите сме арийци. Че сетете се сами, - Парите, Правителствата и Армиите в този фъкан свят са наши. Наше е и вашето притеснение от това, но бог яхве е наш, наш е и Шеола, а сега сме тук при вас като на курорт, за награда за добра служба в резервата. Соломон Паси е нашия местен тартор. Той спечели уважението ни с чудовищната си мускулатура. Гръдните му мускули са изпъкнали като змийски цици, и няма да повярвате, но за софийския синедрион е душещипателен кеф да ги масажира (рабитата де) всяка събота. Знам, всяко чааве арийче ще се запита вътрешно - със собствен бейби ойл или служебен? Прасета на дявола яхве, докога ще проповядвам че всичко е наше - от ойла на суадето до бейби ойла, от гойското месо до техните копнежи и халюцинации - че можете ли само да си представите, гоите си дърдорят за някакво безсмъртие?! За живот след смъртта успоредно с Шеола, и то, майтапа на страна, но това е факт - вярват си за някакво Небе и те на него, виждайки ни долу в Шеола, ходят по малка и голяма нужда върху нас и ние не само че го вземаме за дъжд и питателен маджун пращан ни от яхвето в огненото езеро, но и то ядем. Е, кажете прасета какво да правим с тези лъжци, - лъжат като дърти аврейци. Ще ги залеем с диваци докато издъхнат! А специално с този гноен цирей в източните Балкани ще проведем показно - чистка, след която да не остане и екземпляр за майтапене! Че как ще ги жалим?! Че те разправят че ние сме биле прасета - това ни го признават, но?! можете ли само да си представите - бездушевни! Че бога яхве не е бил никакъв бог, а второразряден дявол, който и хабер си няма какво е душа, но изпитва някакъв дискомфорт като изкомандва - атака по българите, а аврейчетата все си стоят, и така от време адамово?! Има може би известна истина, затова и сме поставили този въпрос, геноцида де, да се прави от самите българи, - за нас сме оставили само едни ваксини, финансовия контрол, културния фронт, образованието здравеопазването и туризма, а също и някои изгъзици като отбраната, футбола - ЦСКА си е вечно наш! и естествено порно бизнеса. На борба другари да не дадем да ни отнемат това което яхве ни е дал завинаги! На борба, да доведем най после революцията до край, - най после да обявим тържествено от София - Новия Ред е готов, Машиах добре дощъл! Защото, прасета, София е Йершалахим, а не онази дупка в пясъците където ни натресе ангоамериканския фашизъм 1948г. Божи пръст в тези Велики Чудеса е че в същата година ние основахме ЦСКА! Слава, Вечна Слава на Стопера на Великите! Слава, Вечна Слава на Героите от Шипка, пак ние, аврейчетата! Слава и на Цар Киро, за който се спря да се говори от завист, защото той е наш, а гоите са завистливи! Защото изправен до султан Ердоган и Бойко тиквата, макар и все наши, но се вижда че Киро е баш наш! Че ние сме си трите клона на аврейството - роми, гърци и най вече ние азербайджано-тюрките! А за циците на Соломон Паси друг път - не остана място.

2. Потребител: Админ     Дата: 2018-08-29 13:55:05    
Ние не трием коментари, но не приемаме позицията от постинг № 1.