Прегледи: 13507 - Коментари: 3
СОФИЯ – /анти/столица на Българско?

СОФИЯ – /анти/столица на Българско? СОФИЯ – /анти/столица на Българско?

МНОЗИНА българи, във всички случаи мнозинството от тях, трижпроклинат българския градски политически център.

Снимки: РодинаБг.ком

Не се ли обръща в гроба си Марин Дринов, по чиято благородна инициатива за столица е обявена София, а не старата престолнина Велико Търново или присъединеният по-късно след Съединението Пловдив? Трудно е и да се прецени с днешна дата дали през цялото си съществуване като български административен, икономически и духовен център този град е допринесъл повече ползи, отколкото вреди за Отечеството.

София изсмукваше и продължава да изсмуква качествените хора на Българско, но и в нея се заселват големите мошеници, които се присламчват към парите и властта. Живял съм два пъти по 5 г в този град и сега го посещавам за по 1-2-3 дни, та знам миналото и днешното му състояние. Бил съм и софийски жител, но се отказах доброволно.

Най-хубавото и най-лошото в този град са хората. Много "столичани" с презрение гледат на провинцията, наричат несофиянци "селяни", с отвратително високомерно самочувствие се отнасят към останалите българи и в доста случаи пречат на новонаселилите се. Ето и пресен пример: когато Лудогорец надмина постиженията на ФК Левски и достига стария/нов?/ ЦСКА по постижения, от лумпените софийски привърженици, а и от доста "достойни" софиянци се посипаха вулгарни и долни обиди. Е, не говори ли това, че според т.нар "столичани" не може да има нещо добро в Българско, извън София?

Всеизвестна е завистта на софиянци към Варна и донякъде към Бургас заради морето и по-спокойния и хубав живот в двата града. Въпреки че както Тодор Живков, така и днес Бойко Борисов и пр нови "демократични" управляващи ПРЕпредпочитат Евксиноград във Варна пред двореца в Бояна. То още е от Фердинанд това предпочитание, да припомня и Ърнест, че "всичко далече от морето е провинция".

Простата истина е, че няма значение къде живее един българин, а какво е свършил за Родината. Един земеделец в отдалечено планинско село е сто пъти по-ценен с народополезния си труд от някой софийски "артист", чети: подражател на извратената западна "култура".

Да подчертая, че в изследванията си за народопсихологията на българите Антон Страшимиров определя шопите като "най-неразвитите" от всички български регионални общности. А и вината за загубата на златното и свръхстратегическо за развитието ни и геостратегическото ни положение Беломорие губим заради шопския примитивизъм и заради чукарите на Македония, които и без това ги нямаме. Да, ако не повече от половината "кореняци" софиянци са от българско Македонско, те са наклонили везната да започнем братоубийствената Междусъюзническа война.

И заради мераците на новозабогателите софиянци за нови вили, складове и големи къщи затворихме високотехнологични заводи, превръщаме плодородни земи от Софийското поле в гъстонаселени бардаци. В София се вземаха тези антибългарски решения, които ни убиват от 9 на 7 мил, с тенденция до 20 г да сме 5.

Не всеки, който живее в столицата е престъпник, но днешна София е Българоубийцата на славната ни някога държава.

Димитър КУНЕВ – Български и Словянски
Потребител:


Коментар:

1. Потребител: муспи     Дата: 2018-11-29 00:27:41    
Вие не ходите на училище, слава богу, но децата ви ходят и естествено имате въшки. Въшките са ориенталски продукт и не понасят душ и всякакви сапуни, те си имат своя, самобитна култура и трябва да се уважава. Също ако имате глисти не вземайте противоглистни препарати защото това обижда тяхното глистно достойнство, а и тези препарати са забранени от синедриона, приравняват се с антисемитизъм и отричане на холокоста, плюс това се пуска в обръщение че се произвеждат в изсраел. В ход е размяна на култури, като по културната надделява. Бойко Борисоф е цял във въшки и глисти, Цецо също но не се фукат, скромно носят демократичните си ценности. Има обаче райони в България където е откровен расизъм! Официално в Столипево и Факултето по данни на вестник Днес - няма въшки и глисти?! Скоро и София и Пловдив ще останат без въшки и глисти, което ще повлече и цялата огромна страна?! И всичко под носа на Партията и Правителството, под зоркия поглед на Брюксел, Синедриона и Пентагона.

2. Потребител: Админ     Дата: 2018-12-01 11:06:20    
Ние не трием постинги, но не приемаме позицията на постинг № 1.

3. Потребител: Цццццц     Дата: 2019-06-18 12:50:31    
Колко човек трябва да е комплексиран, за да напише това писание?