Прегледи: 881 - Коментари: 2
ЕДИННА БЪЛГАРИЯ В ПОБЕДЕН МАРШ НАД ЕВРОАТЛАНТИЗМА

ЕДИННА БЪЛГАРИЯ В ПОБЕДЕН МАРШ НАД ЕВРОАТЛАНТИЗМА ЕДИННА БЪЛГАРИЯ В ПОБЕДЕН МАРШ НАД ЕВРОАТЛАНТИЗМА

ВАРНЕНСКАТА СТРУКТУРА НА ПП АТАКА ОТБЕЛЯЗА 133 Г ОТ СЪЕДИНЕНИЕТО

Днес от 09,30 часа във Варна се проведе официалното честване на 133-тата годишнина от съединението на Княжество България и Източна Румелия.

Традиционно както всяка година мероприятието по отбелязването на празничния ден започна на площад "Независимост" пред паметната плоча на княз Александър Батенберг. В събитието взеха дейно участие членовете и симпатизантите на политическа партия АТАКА в морската столица, заедно с други родолюбиви формации, участващи и подкрепящи каузата на коалиция "Обединени патриоти".

След първата част от тържествената церемония представителните роти на военноморските сили на Република България поведоха празнично общоградско шествие в посока към площада пред община Варна, където се намира паметника на героите загинали в последвалата сръбско-българска война. Там в памет на бранителите на майка България от преди 133 г бе отслужена и заупокойна молитва от Варненския и Великопреславски митрополит – Йоан. Почетният караул на ВМС премина в тържествен марш пред паметника, а общинската структура на ПП АТАКА с председател – Станислав Темелков поднесе венец.

Патриотите в морската столица отбелязват с особено уважение този ден като триумф на българския суверинитет, станал възможен благодарение на единството на нацията. Варненските националисти изключително силно държат на това – поколенията да помнят, че акта на съединението и последвалата необходимост то да бъде бранено с оръжие в ръка се е осъществило в състояние на пълна международна изолация на многострадалното ни отечество. Точно в него момент нито една от така наречените Велики сили не е била заинтересувана на Балканите да се създаде силна и независима Българска държава, включително и днешните ни "Евроатлантически партньори". Те дружно са се надявали на това – българският порив за свобода и независимост да бъде за кратко време смазан от войските на Австро-унгарския васал – Милан Обренович. Това не се случва и в крайна сметка всички са принудени да признаят съединена България и безграничната храброст на младите български бойци защитили националната чест и достойнство.

По този повод активистите на политическа партия АТАКА не пропуснаха отново да подчертаят силата на единството – силата на колективния дух на националния организъм пред индивидуализма, и егоизма, който днес наричаме с благите думи – "Демократични, евроатлантически ценности на свободния пазар и толерантното мулти-културно гражданско общество". Отбелязването на ден като днешния от страна на българските националисти се явява една своеобразна сигнална лампичка за обществото, която във всеки подобен момент идва да му напомни, че ние никога не сме имали, нямаме и няма и да имаме в бъдеще приятели на запад от нас.

Те от край време са били заинтересувани от слаби и разпокъсани Балкани, раздирани от междуетнически вражди и конфликти, чрез които да бъдем управлявани и заробвани.

Александър Атанасов - Варна
Потребител:


Коментар:

1. Потребител: Тони     Дата: 2018-09-06 19:25:20    
Хареса ми това за колективния дух

2. Потребител: 13     Дата: 2018-09-12 06:48:06    
Много са ви рехави редиците "патриотчета"
И между другото , пише се суверенитѐт (на френски: souveraineté).