Прегледи: 10991 - Коментари: 6
ЕВРОПА Е ПО-СИЛНА С РУСИЯ

ЕВРОПА Е ПО-СИЛНА С РУСИЯ ЕВРОПА Е ПО-СИЛНА С РУСИЯ

СЪРЦЕТО БЪЛГАРСКО ВЕЧНО ЩЕ ТУПТИ С ПАМЕТТА ЗА БРАТЯТА РУСИ ОСВОБОДИТЕЛИ!

Това бе мотото на 15-ия пореден събор на приятелите на Русия, който ежегодно се провежда на язовир Копринка край Казанлък.

На 08.09.2018 г се проведе поредния събор посветен на 140-годишнината от освобождението на България. Организатори на уникалния по рода си празник на приятелството между Българския и Руския народ бяха национално движение "Русофили" и община Казанлък.

Хиляди българи и техните руски приятели се стекоха там на поляната, за да покажат, че дружбата по между ни е вечна, защото е благословена от нашия Господ Бог. Ежегодното събиране бе един истински красив празник на нашите две култури, в която песните и танците идваха да покажат как никаква политическа конюнктура не е в състояние да заличи тази многовековна спойка между българи и руси.

На събора присъстваха хора от целия политически спектър, което показа как една толкова свята кауза като съхраняването на дружбата с братския нам руски народ е в състояние да обедини всички здрави сили в националния ни организъм без разлика на партийна или идеологическа принадлежност. В тази връзка е необходимо да се подчертае, че за първи път близо 30 г от началото на т.нар промени, когато по изкуствени идеологически причини бе впит клин в българо-руските отношения, днес русофилската идея присъства както в средите на опозицията, така и на управляващите. Всичко това разкрива само едно: от тук, насетне независимо от това, каква политическа конфигурация ще се произвежда, патриотизма и русофилството ще бъдат фактори, които никой и нищо няма да е в състояние да заобиколи.

Именно в тази връзка активист на политическа партия АТАКА в дух на приятелство и тържествен възторг отправи едно искрено благопожелание към присъстващи там членове и симпатизанти на БСП, да превъзмогнат своите еврострахове като партия да признаят руската принадлежност на Крим категорично и официално, както сториха това националистите от ПП АТАКА. А защо не и в бъдещата си управленска програма да заложат незабавното вдигане на санкциите срещу братския нам руски народ.

Мястото на този събор не е избран случайно. Това е почти в подножието на Шипченския проход, където преди 140 г се разиграва театъра на най-епичните бойни действия решили изхода на Руско-турската освободителна война. "Копринка" е практически в центъра на майка България или с други думи казано – в нейното сърце, което вечно ще тупти и ще помни безграничния героизъм и жертвоготовност от страна на братските руски войни дали живота си за свободата ни.

Дълбокият исторически смисъл на ежегодния русофилски събор на язовир "Копринка" го превръща в едно безспорно средище на българщината, която по уникален начин връща всеки един участник в този празник към своите корени и правилното му място в световната цивилизация.

Александър Атанасов - Варна
Потребител:


Коментар:

1. Потребител: Тони     Дата: 2018-09-09 20:08:08    
Браво на братските руски войни за техния геройзъм

2. Потребител: Тони     Дата: 2018-09-09 20:08:58    
Браво на братските руски войни за техния геройзъм

3. Потребител: ""Геройзъм"     Дата: 2018-09-19 15:48:25    
"Който ни освободи , той ще ни и пороби"
- факт !!!

4. Потребител: Тъп американец     Дата: 2018-09-23 11:14:07    
В постинг № 3 има груба правописна грешка: не се пише героЙзъм, а героизъм. Т.е - самият "факт" е, че този цитат е фалшив.

5. Потребител: Кунев     Дата: 2019-07-11 20:45:43    
Грешката не е в постинг 3 а в 2 . А постинг 3 е абсолютно прав - факт.

6. Потребител: Д. Благоев     Дата: 2019-07-11 20:48:54    
„Русофилството е грубо политическо суеверие, умишлено култивирано сред народните маси; политическо знаме, вървенето и воюването под което неизбежно води към предателство и национална катастрофа. Защото русофилите, плувайки безогледно във водите на руската дипломация, неизбежно и фатално правят от България едно сляпо и послушно оръдие в ръцете на руската завоевателна политика на Балканите“.