Прегледи: 8319 - Коментари: 0
РАЗБИХА 2 нарколаборатории край Девня и Белослав

РАЗБИХА 2 нарколаборатории край Девня и Белослав РАЗБИХА 2 нарколаборатории край Девня и Белослав

Снимки: МВР

Две високотехнологични наркооранжерии в селата Падина и Езерово са разкрити при операция на сектор "Наркотици" към Главна дирекция "Национална полиция".

Това съобщиха за "Девня нюз" от Министерството на вътрешните работи, откъдето предоставиха и актуални снимки и видеоклип от спецакциите през изминалата нощ. При процесуално-следствени действия в село Падина, община Девня, криминалистите са установили, че 41-годишен мъж отглежда марихуана. В дома му е открита високотехнологична наркооранжерия и 131 растения от рода на конопа в различен етап на развитие.

По случая е образувано досъдебно производство, което се води под надзора на Девненската районна прокуратура. Мъжът е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа.

На друг адрес в село Езерово, община Белослав, собственост на 45-годишен местен жител, криминалистите са неутрализирали още една високотехнологична наркооранжерия. На място са открити 78 растения от типа на конопа в различен етап на развитие.

При полевия наркотест те са реагирали на канабис с високо съдържание на тетрахидроканабинол. Оранжерията в село Езерово е била снабдена със скъпи торове, климатична инсталация и система за капково напояване. По случая е образувано досъдебно производство, което се води под надзора на Варненската районна прокуратура.

45-годишният мъж е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа.

От: devnyanews.blogspot.com




Потребител:


Коментар: