Прегледи: 9498 - Коментари: 0
СЪСТАВЕН е рейтингът на най-"пиещите" руски градове

СЪСТАВЕН е рейтингът на най-"пиещите" руски градове

Списъкът на руските градове, подредени по количество алкохол, е леко изненадващ.

Противно на мита, че най-северните и студени райони са най-пиещи заради климата, оказва се, че рекордьори са разположените в Централната европейска част:

СЪСТАВЕН е рейтингът на най-"пиещите" руски градове
24.10.

Рюмочная. Архивно фото
© РИА Новости / Алексей Куденко

МОСКВА, 24 окт — РИА Новости.

Маркетинговото агенство Zoom Market е направило рейтинг на най-"пиещите" руски градове.

На първо място в таблицата на този списък се е "разположил" Саратов, второ място "заема" Ханти-Мансийск, трето – Перм. В "първата десетка" влизат също Саранск, Красноярск, Чита, Ростов-на-Дон, Челябинск, Хабаровск и Новокузнецк. Москва Заема шейстнайста позиция, а Санкт-Петербург – единайста.

Анкетата е направена през октомври, взели са участие 3250 жители на възраст от 19 до 73 г от 25 руски градове. Запитаните са анкетирани употребяват ли алкохол и колко често, а също дали са употребили в самия ден на интервюто /или планират да го правят/.

През септември шефът на Агенцията Росалкохолрегулиране Игор Альошин оповести, че за последните 12 г потреблението на алкохол на глава от населението се е понижило с 40 %, но все пак си остава на достатъчно високо "равнище". От своя страна, депутатът Виталий Милонов, като се основава на статистиката, заявява, че за 25 г показателите за алкохолизъм след руснаците, вкл децата, са нараснали няколко пъти.

По негово мнение, необходимо е да се гласува "Сух закон" още преди да е въведен ред в отрасъла.

От: ria.ru

Превод: Димитър КУНЕВ – Български и Словянски
Потребител:


Коментар: