Прегледи: 427 - Коментари: 0
НЕ СМЕ НЕРАЗУМНИ, НЕ СЕ СРАМИМ, ЧЕ СМЕ БЪЛГАРИ

НЕ СМЕ НЕРАЗУМНИ, НЕ СЕ СРАМИМ, ЧЕ СМЕ БЪЛГАРИ НЕ СМЕ НЕРАЗУМНИ, НЕ СЕ СРАМИМ, ЧЕ СМЕ БЪЛГАРИ

С ВЕНЕЦ НА ДЪЛБОКА ПРИЗНАТЕЛНОСТ АТАКА – ВАРНА ОТБЕЛЯЗА ДЕНЯ НА НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ

Десетки членове и симпатизанти на варненската структура на политическа партия АТАКА се включиха в традиционното отбелязване на светлия български просветен празник – Деня на народните будители.

Това се случи днес от 10,00, в Приморския парк пред паметника на Св. Преподобни Отец Паисий. Варненският и Великопреславски митрополит Йоан отслужи празничен молебен в памет на всички български просветители и идеолози на българското национално възраждане дали облик на страната ни като държава на духа и словото. Венец пред делото на Паисий бе поднесен и от името на варненските патриоти от ПП АТАКА.

Националистите в морската столица отново припомниха, че този ден е празник на познанието, което ни прави свободни. Според тях достойнството ни като народ и националното осъзнаване се дължи именно на него. Неслучайно Паисиевата история започва с обръщението "О, неразумний, поради що се срамиш да се наречеш Българин". Тези думи идват да покажат, че срамът и нихилизмът виреят там, където отсъства разум, следователно и познание. В епоха на мрак и черно робство нашите просветители дойдоха, за да разкрият славното ни минало, чрез което да се осъзнаем като народ и да извоюваме правото си да си възстановим древната страна, която единствена в цяла Европа не е променяла името си от хилядолетия.

На ден като днешния е необходимо да знаем едно: след мрака винаги идва светлината, след разрухата ще дойде и съграждането. Това е закон Божий, доказан по категоричен начин както тогава, в онези векове на друговерски гнет, така и днес. След 4-вековна турска тирания се намериха светлите просветителски умове, които като феникс от пепелта ни възкресиха за нов живот. В наши дни ситуацията не е много по-различна. Близо 30 г многострадалното ни отечество буквално агонизира в либерален разврат и бездуховност, но въпреки това тук са нашите съвременни просветители и будители, които неуморно работят за превръщането на национализма и патриотизма в незаобиколим политически фактор.

Варненските националисти носят твърдата вяра в сърцата си, че новото национално възраждане вече не може да бъде спряно с никакви средства, а гласът на истината става все по незаглушим. Духът на Паисий, Софроний, Каравелов, Стефан Караджа, Ботьов, Левски и всички останали, които наричаме народни будители е жив днес и ще продължава да живее във вековете напред, докато има и един българин на тази земя;

Убедени са варненските атакисти в този празничен ден.

Александър Атанасов - Варна
Потребител:


Коментар: